A Forrás-IV. Beruházó Víziközmű Társulat január 19-én, kedden kora este tartotta küldöttgyűlését Forráskúton a Jerney János Művelődési Házban. Az előterjesztés alapján a négy település küldöttei egyhangú szavazással döntöttek az érdekeltségi hozzájárulás mértékének csökkentéséről, ami azt jelenti, hogy minden a szennyvízberuházásban érintett háztartásnak harmincötezer forinttal kell kevesebbet befizetnie a csatorna beruházás megvalósításához. Akik határidőben rendezték a befizetéseiket, egy összegben kapják vissza a 35 ezer forintot, akiknek elmaradása van, a tartozás összegétől függően kaphatnak vissza pénzt, vagy ha nagyobb a tartozás összege, akkor 35 ezer forinttal kevesebbet hajt be tőlük a végrehajtó. Maróti Mihály elnök elmondta, hogy folyamatban van az adatok pontosítása. A lakosok hamarosan levélben kapnak értesítést a döntésről, továbbá megkapják a friss egyenlegeket is, amiből kiderül, mennyi pénzt kapnak vissza, vagy esetlegesen mennyivel csökkent az adósságuk. A levélben az adatok egyeztetésére is kérik majd a lakosokat, többek között nyilatkozniuk kell a bankszámlaszámról, ahová a visszafizetést kérik. Ezt követően kezdődik meg a visszafizetés. Akinek nincs bankszámla száma, a Pillér Takarék helyi fiókjában vehetik majd fel a visszajáró összeget. A tervek szerint a Bordányi Napló következő számában olvashatnak majd a visszafizetések ütemezéséről.

A hálózatra való rákötéseket az Alföldvíz Zrt. +3630/496-2450-es telefonszámán továbbra is folyamatosan be tudják jelenteni. Fontos, hogy mindazoknak, akik nem kötöttek még rá a szennyvízhálózatra, az idei évben a számlákkal nem igazolt szennyvíz után már talajterhelési díjat kell fizetni. Ennek bevallása a jövő év elején lesz esedékes. Erről bővebb tájékoztató ugyancsak következő számunkban lesz olvasható.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support