Az önkormányzat is alapító tagja lett a bordányi székhelyű Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezetnek, amelyet a képviselő-testület támogatása mellett alakítottak meg Bordányban július legvégén.

A szövetkezet kiemelt célja a hátrányos helyzetű, a korábbi közfoglalkoztatási programok keretében foglalkoztatottak számára munkahelyek teremtése, a helyi termelők segítése termékeiknek piacra juttatásának biztosítása, akár azok feldolgozása, késztermékként való értékesítése által.

A megfogalmazott célokat szolgálhatja az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.  „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek” címet viselő pályázata, amelyen az újonnan alakult helyi cég is szeretné megmérettetni magát.

A tervek szerint jövőre már helyben termelt zöldségekből, gyümölcsökből állítanak elő késztermékeket a szövetkezet dolgozói, de a munkára jelentkezők köre határozhat meg más, a településen végezhető szolgáltatásokat is. A szövetkezetnél rövid önéletrajz megírásával már most is lehet érdeklődni munka iránt, a jelentkezéseket a homokhatsagszive (kukac) gmail (pont) com email címre várják.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support