Dr. Kádár Péter szakvizsgázott pedagógust, közoktatási vezetőt nevezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2016. augusztus 16-tól az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának. Mint arról korábban beszámoltunk településünk díszpolgára, Simon Zoltánné korábbi igazgató megbízása augusztus 15-től járt le, az igazgató asszony huszonhét évet töltött vezetőként az iskolában, és novembertől vonul nyugdíjba.

Az átadás-átvétel a tegnapi napon megtörtént, az igazgató úr folyamatosan áttekinti az előtte álló feladatokat, és folytatódik a felkészülés az új tanévre is a már korábban előkészítettek, és a tanév rendjének megfelelően.

Dr. Kádár Péter Hódmezővásárhelyről érkezik hozzánk, ezt megelőzően az ottani nagyon népszerű, és kimagasló eredményekkel büszkélkedő Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium igazgatója volt. Az igazgató úr bordányi terveiről még a képviselő-testület április végén megtartott ülésén, az igazgatói pályázatra jelentkezők meghallgatásán beszélt részletesen. Kiemelte a közös gondolkodás, közös felelősségvállalás és közös cselekvés alapján fejleszthető szakmai munka szükségességét. Elmondta, hogy világos felelősségi és felelősség megosztási köröket szeretne létrehozni. Prioritásként jelölte meg az emberközpontú pedagógiát és a problémamegoldó gondolkodásmódot, a részérdekek összehangolását. Benyújtott pályázatát az ülésen Tanács Gábor polgármester egy számára izgalmas olvasmánynak nevezte, amely jól pozicionálja a bordányi általános iskola helyzetét és egyben egy szép ívű jövőképet is vizionál. A képviselő-testület mindhárom pályázó pályázatát támogatta, azonban a legtöbb szavazatot Kádár Péter anyaga kapta. A pályázattal kapcsolatos kérdések során számos megfogalmazott terv részletes kibontásra is került, ilyenek voltak például az iskolában egy Tehetségpont megszervezésének terve, vagy az informatikai oktatás, és az általános képzés IKT eszközökkel történő támogatásának fontossága. Szóba került a pedagógusok eredményes minősülése (pedagógus értékelés és minősítés rendszerében), valamint az ebben való támogatásuk is.  Az igazgató úr a testület előtt külön kiemelte az esélyhátrányok leküzdésének szükségességét, az integrált oktatás fenntartását, a sokszínű iskola megteremtését, a Szegedre való elvándorlás megakadályozását. Konkrét célként jelölte meg, hogy a településen óvodába járók közül 85-90% Bordányba járjon általános iskolába is. A helyi művészetoktatás 20. éves jubileumának megünneplése egy olyan alkalom lehet 2017-ben, amelyre akár közösen készülnek majd az önkormányzattal.

Az iskola egy település életében a kapcsolatteremtés bázisa – mondta el az igazgató, fontosnak tartva a közösségépítést, a kapcsolatok erősítését. Új kommunikációs formákat szeretne meghonosítani, a digitális kommunikációra építve. A tervei szerint iskolai honlap készül, és a közösségi felületeken is megjelenik majd a bordányi iskola. A szülök és a diákok által várt digitális napló is (ilyen lehet majd például a mozaNapló) része lehet a digitalizációnak.

A szülők számára mindenképpen jó hír, hogy Dr. Kádár Péter a pályázatában és a meghallgatáson is hangsúlyozta az idegen nyelv oktatás, a nyelvtudás fontosságát, szeretné elérni, hogy a gyerekek többletóraszámok keretében tanulhassanak idegen nyelvet, szükségtelenné téve a magánórákat.

Az igazgató úrral a Bordányi Napló szerkesztősége hamarosan egy bemutatkozó interjút készít, amelyet a szeptemberi számban, és természetesen honlapunkon is olvashatnak majd.

Igazgató úr kinevezéséhez ezúton is gratulálunk, és eredményes, sikeres munkát kívánunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support