Bordány is bemutatkozik Ópusztaszeren augusztus 20-án a Csongrád megyei Szent István napon. Minden, ami Csongrád megye! – ezzel a jelszóval rendezi meg idén Szent István napi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Ezen a napon azon értékekre helyezik a hangsúlyt, amelyek a megyében élők szorgalmának, igyekezetének köszönhetően jöttek létre. A Nemzeti Összetartozás Emlékműve körül felállított standokon, a települési értékek tárházában bemutatkozik majd Bordány is. Programok lesznek napkeltétől napnyugtáig – az Árpád Emlékmű előtt felállított színpadon Csongrád megyei előadók, öntevékeny művészeti csoportok váltják egymást, az ünnepi megemlékezés pedig 14 órakor kezdődik majd. A Park és a Feszty-körkép megtekintése ezen a napon ingyenes, ám a fokozott érdeklődésre való tekintettel a Feszty-körkép csak előzetes regisztrációval tekinthető meg! A rendezvény napján az Emlékpark hosszított nyitva tartással, 9:00-18:00 között várja Látogatóit!

Bordányban is rendeznek ünnepséget államalapító királyunk és templomunk védőszentjének valamint az új kenyér ünnepén. Az ünnepi szentmise 18:00 órakor kezdődik a Szent István Király Templomban, a misén sor kerül az új kenyér megáldására.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support