Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete még nyáron döntött úgy, hogy az időszakosan előforduló sírlopások, vagy rongálások megelőzése érdekében egy több kamerából álló rendszert épít ki a bordányi temetőben. A tervezési és előkészítési szakasz lezárult, a tényleges munkálatok pedig már múlt héten megkezdődtek. Először a vezetékek elhelyezéséhez szükséges árok kiásása történt meg, de ezzel párhuzamosan már folyamatosan készülnek azok az oszlopok, melyek a temető több pontján kerülnek kihelyezésre. A cél az, hogy az október végétől a temetőbe érkező megemlékezők már biztonságosan, a fentebb említett kellemetlenségektől mentesen tudjanak családjukkal kilátogatni szeretteikhez. Az önkormányzat a kivitelezési munkálatok alatt kéri a lakosság türelmét, együttműködését, hiszen közös érdek, hogy a beruházás megvalósuljon.

A kamerarendszer kiépítésével egyidejűleg új parkolási és forgalomirányítási rend is életbe lép a bordányi temetőnél. A Petőfi utcáról kiérkezve az első kapunál behajtani tilos tábla kerül kihelyezésre, a megemlékezőknek a második, ravatalozóhoz közelebbi kapunál lesz ezentúl lehetőségük bejutni a területre. A cél az, hogy könnyebben lehessen közlekedni a temető környékén Mindenszentek és a Halottak Napja alkalmával is. Szintén fontos új információ, hogy parkolni a ravatalozó melletti üres területen lesz célszerű, amellyel könnyebben elkerülhetőek lesznek az esetleges torlódások és fennakadások.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support