Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete legutóbb február 9-én ülésezett. A faluház dísztermében megtartott ülést megelőzően a bizottságok is üléseztek, előkészítve, véleményezve a képviselők munkáját. A szokásosan öt órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen elsőként a polgármester beszámolóját hallgathatták meg a képviselők a két képviselő testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről; valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az önkormányzat bizottságainak döntéseiről. A következő napirend során a tavalyi év költségvetésének módosítására került sor. A normatíva változásokat és a korábbi testületi döntések átvezetését hagyták jóvá. A civil szervezetekkel egyesületekkel tavalyi évre megkötött együttműködési megállapodások értékelését követően a 2017. évi helyi kezdeményezések támogatásáról is döntöttek a képviselők. A Polgárőrség, az MTTSZ, a BASE és a BIKE kap programjaihoz támogatást összesen 840 ezer forint értékben.

A képviselő-testület jóváhagyta a 2017. évi közfoglalkoztatási tervet. Az előterjesztés szerint összesen 14 fő foglalkoztatását vállalja az önkormányzat, aki a mezőgazdasági munkában és közterület fenntartásban tevékenykedhetnek majd. A költségvetést legkésőbb február 15-ig kell beterjesztenie a polgármesternek, éppen ezért ezen az ülésen került sor a 2017. évi költségvetés tárgyalására is. A falu teljes költségvetése 632.889 ezer forint. A költségvetés hiányt nem tartalmaz. A költséghatékony gazdálkodásnak köszönhetően az idén sem emelkedtek az adók. A Bordányi Polgármesteri Hivatal 2016. évi munkájáról, illetve az önkormányzati adóhatóság tevékenységéről Dr. Fodor Ákos jegyző tartott beszámolót. Ezt követően a képviselők döntöttek az Apraja- falva Óvoda és Bölcsőde Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, döntés született az „1+1 Közösségi Útépítési Program”-hoz kapcsolódóan a tervező kiválasztásáról. Beszámolót fogadtak el a képviselők Bordány Nagyközség Települési Értéktár Bizottságának tevékenységéről, Döntés született a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek elnevezésű, valamint Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek elnevezésű pályázatok benyújtásáról, és az ezekhez kapcsolódó konzorciumi megállapodások aláírásának jóváhagyásáról, valamint a Polgármester, alpolgármester 2017. évre vonatkozó szabadság- ütemtervének jóváhagyásáról és a jogviszony változásával kapcsolatos változásokról.

Az egyebek között tárgyalta a képviselő testület a bordányi erdő felújításának tervezését. Kismarczi Attila erdőmérnököt bízták meg a bordányi erdő megújítási tervének elkészítésével, illetve ehhez kapcsolódó támogatási pályázat elkészítésével. A települési földprogram keretében újabb földterület vásárlásáról is döntöttek képviselőink, valamint részjegy vásárlásáról döntöttek egy építkezéssel foglalkozó most alakuló bordányi szociális szövetkezetben is. A következő testületi ülésre a március utolsó csütörtökén, 30-án kerül majd sor. Itt többek között a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal tevékenységéről szóló beszámolót hallgathatják majd meg képviselőink, és az érdeklődők egyaránt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support