Április 22-én Jótékonysági Iskolaestet rendezett az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvény célja az iskola szülői, tanári és tanulói közösségének oldottabb formában történő összekovácsolása és nem utolsósorban, hogy az ily módon befolyt pénzösszeget a gyermekek javára tudjuk fordítani. Az este teljes bevételéből iskolaudvarunk felújítását tervezzük, hogy növendékeink szebb, barátságosabb és hívogatóbb körülmények között tudják tölteni mindennapjaikat. E nemes célkitűzés az, ami a főszervezőket, a szülői munkaközösséget és az iskola minden pedagógusát arra ösztönzi, hogy évről évre továbbvigyük és fenntartsuk e rendezvény hagyományát.

A bált Dr. Kádár Péter intézményvezető nyitotta meg, üdvözölve a bálozókat, megköszönve a sok-sok támogatást, mindenkinek kellemes szórakozást kívánt. Műsorunkban elsőként művészeti iskolánk hangszeres tanárai, Bodoláné Szabó Emília, Hampel Zsuzsanna és Szabó János Bence kedveskedtek egy barokk triószonátával. Őket követte Kovács Józsefné, Kati, aki Aranyosi Ervin: Te is egy szülő vagy? című versén keresztül gondolatokat osztott meg velünk a  szülővé válásról, a helyes szülői mintáról, és a türelmes gyermeknevelésről.   Ezután Horváth Gabriella osztályfőnök felkészítésével a 4. a osztályosok előadásában szemtanúi lehettünk mindannak, hogy egy kicsi, szép, kedves gyermek, hogyan válik problémákat okozó kiskamasszá. A humoros, de egyben tanulságos történetet követően a tantestületünkből összekovácsolódott alkalmi kórus egy dalcsokorral ajándékozta meg a bálozókat. Rúzsa Magdi: Vigyázz a madárra és az Ocho Macho: Jó nekem című dalával igyekeztünk megalapozni az est hangulatát. Programunk zárasaként és egyben a báli mulatság nyitásaként a 7. osztályosok saját elképzelésük alapján megálmodott táncukat mutatták be a résztvevőknek.

A műsorszámok után a táncparkettet a bálozók vették át, a talpalávalót egész este Lajkó Róbert és Kiss Gábor, a Casino együttes két tagja biztosította. Remek volt a hangulat, és nagyon jó érzés volt látni, hogy felnőttek és gyerekek együtt tudnak szórakozni, táncolni.  11 óra körül megkezdődött a felajánlásokból származó értékes nyeremények sorsolása. A tombola főnyereménye egy 3 napos wellness kikapcsolódás volt 2 fő részére a gyulai Várfürdő Panzióba, félpanziós ellátással, bőséges svédasztalos reggelivel és vacsorával, kedvezményes fürdőbelépővel. A főnyereményt iskolánk pedagógusai ajánlották fel.

Az iskola céljait segítő bál sikeresen zárult, hiszen a fergeteges hangulat mellett intézményünknek 265 500 Ft-ot sikerült összegyűjtenie. Ezúton is szeretnénk megköszönni Tanács Gábor polgármester úr nagylelkű felajánlását, miszerint Bordány Község Önkormányzata a rendezvény teljes bevételét megduplázza.

Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki felajánlásával, támogatásával és munkájával hozzájárult ahhoz, hogy ezt a jótékonysági estet megrendezhessük. Köszönjük Frankné Varga Katalinnak és Kovács Józsefné, Katinak a szervezésben és rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget. Hálánkat fejezzük ki az egyedi tervezésű, kézzel készített gyönyörű dekorációért a Cifra Szobának, Kálmán Kamillának, Sándor Mónikának és tantestületünk lelkes pedagógusainak. A rendezvény előkészítésében nyújtott segítséget Lovai Mihálynak, Frank Istvánnak és családjának, Kálmánné Kasza Beátának, Deme Mihálynak és feleségének, Sándorné Tapodi Mónikának, a résztvevő pedagógusoknak és kedves családjaiknak. Kiemelt köszönet a Vadgesztenye étteremnek, akik a finom vacsora és a figyelmes kiszolgálás mellett zenészeink tiszteletdíját is állták. Köszönjük a tombola-felajánlásokat és nem utolsósorban a megvásárolt Támogatói jegyeket. Külön köszönjük azoknak, akik jelenlétükkel is megtisztelték rendezvényünket és velünk töltötték az estét.

A tombola-nyereményeket felajánlották:

Rácz Gyula (Bordány Pékség), Ráczné Tanács Aranka (CBA- Privát ABC), Dobó József, Lázárné Borbola Márta, Bálint Béla, Kiss Csaba, Kissné Mészáros Sarolta, Kálmánné Kasza Beáta, Fodorné Kálmán Szilvia, Sándor Mónika, Hegedűsné Gyuris Katalin, Bárkányi Mihály, Frankné Varga Katalin, Balogh Ferenc, Veres Gáborné (100Ft-os üzlet/Goods Market), Avramucz- Maróti Katinka, Kovács Józsefné, Dr. Kádár Péter, Simon Zoltánné, Vér Zsolt, Kálmán Szilveszter, Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete

Reméljük, a jövőben is érdemes lesz hasonló estet szervezni!

Bárkányiné Kiss-Patik Judit

pedagógus

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support