Június 1-jén csütörtökön délután a Szent István téren Tanács Gábor polgármester köszöntőjével, és B. Nagy László országgyűlési képviselő ünnepi beszédével hivatalosan is megnyílt a huszonötödik bordányi falunapok,

Tanács Gábor megnyitójában az éppen 70 évvel ezelőtti eseményekre emlékezett.  1947. június 1-jén az akkori Kistemplomtanyaközpont önállósulási törekvéseinek újabb állomását jelentette, hogy az anyaközség Dorozsma, ezen a napon kirendeltséget nyitott a településen. A kirendeltség lényeges hatáskörű közigazgatási feladatokat látott el a tanyaközpont területén. Később ennek is köszönhetően vált önálló településsé Bordány. A polgármester ezen időszak fejlődésére, az akkori emberek izgatott tenni akarására emlékezett, és reményét fejezte ki, hogy most,  pontosan hetven év eltelte után az itt élők ugyanilyen örömmel és izgalommal várják a több, mint 400 millió forintos fejlesztéseket, amelynek köszönhetően egy zöldség-gyümölcs feldolgozó üzem kialakítására kerül sor. Megújul az iskola, bővül az óvoda és bölcsőde, valamint a községháza épülete, és egy látogató központ is kialakul a település Dorozsma felöli oldalán.

A megnyitóünnepség részeként átadásra került a díszpolgári cím, valamint a Bordány községért emlékérmek. A képviselő-testület 2017-ben Illés Máriának, az idén 15 éves Borostyán Dalkör vezetőjének adományozta a díszpolgári címet a nyugdíjas évek melletti sok-sok éves önkéntes munkájának elismeréseként.

A civil szférából Szabó Gyula polgárőr, a vállalkozói szférából Bálint László őstermelő, a Gazdakör vezetője, míg a közszférából Masírné Tanács Erika köztisztviselő vehették át az emlékérmeket példamutató és egyben a községért végzett ugyancsak több évtizedes munkájukért.

Az ünnepség a Szent István Király Templomban koncerttel folytatódott, majd a faluházban kiállítások is nyíltak az ünnep első napján.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support