Az idén ünnepli tizenhetedik születésnapját a Bordányi Ifjúsági Információs Pont (leánykori nevén Teleház Információs és Szolgáltató Központ). A június másodikán délutánjára megszervezett születésnapra a biip dolgozói és önkéntesei meglepetés programokkal készültek, és az odaérkezőket koktélokkal és születésnapi tortával is megvendégelték. A Bordányi Napló utolsó oldaláról kivágott kuponért cserébe még a közösségi konyhában elkészített sült krumpliból is jutott a biip-be érkezőknek. A különböző állomásokon más más módon tehették próbára ügyességüket kicsik és nagyok, a legnagyobb sikere a PS3 Just Dance játéknak volt, amelyet ezentúl rendszeresen használhatnak majd a biip-be betérők a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnak köszönhetően. Az állomásokon minden sikeres feladat teljesítésekor nyeremény jegyet szerezhettek a résztvevők, közöttük hamarosan ajándék sorslás keretében osztanak majd ajándékot. A legtöbb jeggyel rendelkező fiatal egy családi pizzával lesz gazdagabb, amit vagy a szülőkkel nagyszülőkkel, vagy a barátokkal közösen fogyaszthat majd el.

Az ünnepi dekoráció még egy ideig a helyén marad, az ünnepi díszbe öltöztetett közösségi tér talán így még vonzóbb lesz az itt élők számra, és minél többen ellátogatnak a biip-be a közeljövőben.

Korábban írtuk: A Kulturális és Szabadidős Egyesület (KUSZA) 2000. áprilisában nyitotta meg a Teleházat a Faluház földszintjén. Az akkor nagyjából 40 négyzetméteres térben általános teleház szolgáltatások voltak elérhetők -internethozzáférés, nyomtatás, fénymásolás, faxküldés – és a 2000-ben alakult Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) is itt tartotta testületi üléseit. 2005-ben a Faluház nagyszabású átalakítása után került át a mai helyére, az emeletre és már Bordányi Ifjúsági Információs Pont (biip) néven. Itt egy 120 négyzetméteres helyiségben kapott helyet a biip, ahol a közösségi téren kívül két iroda is segíti az ifjúsági munkát. Azóta rengeteg fejlesztésen és átalakításon esett át a tér, EVS önkéntesek festették át a falakat, játékbeszerzések történtek és tavaly az egyik irodából egy közösségi konyha is kialakításra került.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support