Pünkösdhétfőn a 25. Bordányi Falunapok alkalmával záródott be az időszéf a rendezvény nagyszínpadán. A lemezajtót Török István a Falunapok egykori ötletgazdája zárta be, majd ezt követően ünnepélyes keretek között adta át a kulcsot megőrzésre Tanács Gábornak, Bordány nagyközség polgármesterének.

A kulcsot 2042-ig a mindenkori polgármesternek kell majd őriznie, ami azt jelenti hogy a polgármester váltások alkalmával a fontos iratok mellett ez a kulcs is a hivatalos átadás-átvétel részévé válik majd. A tervek szerint huszonöt év múlva, az akkori bordányiak majd az 50. faluünnep keretei között nézhetik meg mit is küldtek az utókornak a most ünneplők.

A szekrénybe bárki elhelyezhetett egy kis emléket. A polgárok mellett a helyben működő civil szervezetek, az intézmények dolgozói, az óvodások és iskolások is készültek valami meglepetéssel. Mindenki abban reménykedik, hogy a szekrény nyitásánál is együtt lehetnek ezek a közösségek, és majd együtt ünnepelhetik a jubileumi falunapot és egymást.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support