A napokban készülnek el a Közösségi Járdaépítési Program első körében nyertes, a lakók által elkészített új 1,2 méter széles “babakocsibarát” járdaszakaszok a Bartók Béla, Széchenyi és Toldy utcában. Mint ismert az önkormányzat által életre hívott új, a közösséget erősítő programhoz a képviselő-testület az építéshez szükséges sódert és cementet biztosítja, a lakók pedig munkájukkal járultak hozzá a fejlesztéshez. A fontos szereppel bíró program az mellett, hogy megfelelő közlekedési lehetőséghez juttatja az ott lakó családokat, kiemelt jelentőségű közösséget erősítő szereppel is bír. „A munkálatok megvalósításához szükséges a szomszédok megfelelő együttműködése. A legtöbb család hétvégente, vagy munkaidő után készítette el a járdaszakaszokat, sok utcabélinek remek lehetőséget biztosított arra, hogy egyéb fontos dolgokról is tudjon véleményt cserélni egymással. Volt olyan utca, ahol míg a férfiak dolgoztak, addig a lányok, asszonyok szendvicseket készítettek és a munkálatok végén vagy szünetében együtt fogyasztották el a járdát készítő szomszédok a frissen készített uzsonnát. Ez a tényleges fejlesztés mellett az egyik legfontosabb célkitűzése a programnak, hogy közelebb hozza egymáshoz a bordányi családokat, hiszen más területeken is csak hasznot hozhat ez a fajta összefogás, közösségi szemlélet” – mondta el Kiss-Patik Péter alpolgármester.

A 2016-os pályázati keret terhére tehát már közel 400 méter járda elkészült, a napokban kapnak értesítést a nyertes lakók arról, hogy hasonló hosszúságú szakaszon hol kezdődhet meg a munka még nyáron, így év végére már közel egy kilométer új járdával gazdagodhat a homokháti település. Nagyon sok ingatlantulajdonos adott be pályázatot a húsz-harminc évvel ezelőtt elkészült járdaszakaszok felújítására, de mivel négy és félszeres túljelentkezés volt a programra, így a testület elsőként azokat a pályázókat támogatta, ahol jelenleg még nincs járda. A testület a felújításokkal kapcsolatosan nyár végéig hoz döntést, ezt követően értesítik az érintett ingatlantulajdonosokat.  

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support