Az elmúlt időszakban már több másod- illetve elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a folyamatos hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A napi középhőmérséklet több megyében is 25 fok fölött alakult a múlt héten is. Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében narancsfokú, további 13 megyében pedig elsőfokú riasztás volt érvényben. A napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével szerte az országban elérte a 25 fokot, a Dél-Alföldön akár a 27-et is. A nagy hőség mind az emberekre, mind az állatokra és a növényekre is plusz terhet ró. Mind nekünk embereknek, mind állatainknak és a bennünket körülvevő zöld növényzetnek is a szokásosnál több folyadékpótlásra van szüksége.
Több lakó is jelezte, hogy a hatalmas hőséget nagyon megsínylik a Bordány utcáira ültetett fák is. Noha a fákat, bokrokat az önkormányzat munkatársai, a közmunkásokkal közösen próbálják rendszeresen locsolni, mégis előfordulhat, hogy a növényeknek több vízre lenne szükségük, ők is szomjaznak a kánikulában. A napi locsolásra nincs elég ember, mivel szerencsére már több száz, frissen ültetett fáról beszélhetünk, ezért mindenképpen szükséges a közösség bevonása az öntözésbe.
Reményeink szerint az elkövetkező években ezek a fák fognak hűvöst nyújtani nekünk a talán még szikrázóbb napsütésben. Fontos, hogy megbecsüljük, ápoljuk őket most, amíg még szükségük van a gondoskodásra. Kérjük ezért a bordányiakat, aki csak teheti a háza előtt lévő fákat reggel vagy kora este locsolja meg egy-egy vödör vízzel a forró napokon!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support