Az elmúlt időszakban már több másod- illetve elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a folyamatos hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A napi középhőmérséklet több megyében is 25 fok fölött alakult a múlt héten is. Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében narancsfokú, további 13 megyében pedig elsőfokú riasztás volt érvényben. A napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével szerte az országban elérte a 25 fokot, a Dél-Alföldön akár a 27-et is. A nagy hőség mind az emberekre, mind az állatokra és a növényekre is plusz terhet ró. Mind nekünk embereknek, mind állatainknak és a bennünket körülvevő zöld növényzetnek is a szokásosnál több folyadékpótlásra van szüksége.
Több lakó is jelezte, hogy a hatalmas hőséget nagyon megsínylik a Bordány utcáira ültetett fák is. Noha a fákat, bokrokat az önkormányzat munkatársai, a közmunkásokkal közösen próbálják rendszeresen locsolni, mégis előfordulhat, hogy a növényeknek több vízre lenne szükségük, ők is szomjaznak a kánikulában. A napi locsolásra nincs elég ember, mivel szerencsére már több száz, frissen ültetett fáról beszélhetünk, ezért mindenképpen szükséges a közösség bevonása az öntözésbe.
Reményeink szerint az elkövetkező években ezek a fák fognak hűvöst nyújtani nekünk a talán még szikrázóbb napsütésben. Fontos, hogy megbecsüljük, ápoljuk őket most, amíg még szükségük van a gondoskodásra. Kérjük ezért a bordányiakat, aki csak teheti a háza előtt lévő fákat reggel vagy kora este locsolja meg egy-egy vödör vízzel a forró napokon!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail