Július 18-án jelent meg településünk honlapján a „Bordányi önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázati programhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindulásáról szóló közlemény. Ez azt jelenti, hogy amennyiben szerencsésen halad a folyamat, hamarosan kiválasztásra kerül a kivitelező, aki megkezdheti az önkormányzati intézmények korszerűsítését.
Mint arról már korábban is beszámoltunk, sikeres pályázatnak köszönhetően az Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a sportcsarnokban a nyílászárók cseréje valósulhat meg: korszerű műanyag nyílászárókra cserélik a fém ajtókat, ablakokat. Sor kerül a homlokzati hőszigetelésekre, illetve a magastető hőszigetelésére. Ennek a pályázatnak köszönhetően megvalósul a kazánház és a hőközpont felújítása, az épületegyüttesbe korszerű kondenzációs kazánok beépítésére kerül sor, valamint a megnövekedett energiaigények kielégítésére további, összesen 20 kWp teljesítményű napelemes rendszert is telepítenek. Az Integrált Nappali Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Központ (ISZEK) egy 5 kWp teljesítményű, az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde és a Polgármesteri Hivatal egy-egy 10 kWp teljesítményű napelemes rendszerrel bővül, amellyel ezekben az intézményekben is szinte ingyenessé válhat az elektromos áram használata.
A községháza esetében további fejlesztésekre is sor kerül. Az utólagos külső oldali hőszigetelés, födém és homlokzatok szigetelése, nyílászárók cseréje , a fűtési rendszer korszerűsítése, kondenzációs kazán beépítése, valamint a projektszintű akadálymentesítés valósul meg az épületben. Az ajánlatok benyújtásának határideje augusztus 3., 10 óra. Ezt követően a közbeszerzési bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület rendkívüli ülésen választja majd ki a nyertes ajánlattévőt.
Bordányban ez lesz az első pályázati projekt, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásának köszönhetően valósulhat meg. A tervek szerint a kivitelező az iskola magastető hőszigetelésével és a nyílászáró cserékkel kezdi meg a munkát annak érdekében, hogy a fejlesztés minél kisebb mértékben zavarja majd a diákokat a tanulásban. A munkákat a Szegedi Tankerülettel is egyeztetni kell majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support