A bordányi karitász csoport július utolsó hetében karitász tábort szervezett. Hétfőtől péntek délutánig 15 általános iskolás korú gyermek változatos, élménydús programokon vett részt. A hét folyamán Bálintné Gyuris Ágnes vezetésével a barátság, a család és a konfliktuskezelés témáját dolgozták fel a gyerekek beszélgetés, rajzolás, játékos feladatok és mesehallgatás formájában. Kézműves foglalkozásokon szalvétatechnikával virágcserepet díszítettek, makramé csomózással karkötőt és kulcstartót készítettek. Nagy izgalommal várták a keddi kirándulást, amikor Forráskútra lovaskocsikáztak, majd a lovaglás nyújtott újabb élményt. Sokan először ültek lóra, a kezdeti szorongást követően a felszabadult sikerélmény fakasztott mosolyt a gyerekek arcára. Csütörtökön egész napot az ópusztaszeri Csillagösvény játszóparkban töltötték. A labirintusokból kijutva kipróbálták a különböző népi-, logikai-, ügyességi játékokat, de jutott idő a focizásra is.
Egész héten lázasan készültek a péntek délutáni ügyességi versenyre, ahol kötélhúzásban, lánctalpkerék futásban, vízhordásban, koszorú elkapásban és fapapucsjárásban mérték össze erejüket. A táborzárón a gyerekek szülei és a karitász csoport tagjai is részt vettek. A süteményekkel, csemegékkel teli asztal mellett felvillantak a hét eseményei; jó kedvvel mondhatta el mindenki élményeit, tapasztalatait, bízva abban, hogy jövőre is részese lehet egy ilyen tábornak. A tábor sikeres megvalósításához széleskörű összefogásra volt szükség. Az egyházmegyei Karitász támogatása mellett köszönet az önkormányzat, és az ISZEK támogatásáért: az autóbuszt, a helyiséget és a szociális étkeztetést biztosították. A bordányi plébánia belépőjegy vásárlásával járult hozzá a költségekhez. Köszönet Bálintné Gyuris Ágnes, Bálint Mónika, Lippai Judit, Sólyáné Sárközi Ágnes tanárnőknek és Bakó Mariannak, hogy szakértelmükkel, szeretetükkel lehetővé tették a gyermekek élménydús, biztonságos táborozását. Köszönet Juhász Szabolcsnak, hogy vállalta a gyerekek szállítását Forráskútra. Köszönet a karitász csoport tagjainak, akik segítettek a foglalkozásokon, az étkeztetésben, süteményt sütöttek. Köszönet mindazoknak, akik gyümölccsel, üdítővel, süteménnyel és bármilyen adománnyal hozzájárultak a gyerekek ellátásához.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support