A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a közelmúltban összeállította a 2018-as rendezvénynaptárát, amely bekerül a falu jövő évi asztali naptárába is. Az előző éveket vették alapul. Nem szeretnének kevesebb rendezvényt, mint eddig, sőt, új elemeket is tettek bele. Ezek leginkább a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban (Biip) lesznek, főleg kézműves programok a gyerekeknek valamilyen ünnephez vagy eseményhez igazítva. A legkomolyabb terv a Morajlás Ifjúsági Fesztivál újbóli megszervezése. Az első idén volt szeptemberben, itt volt Benk Dénes, Essemm és a Hősök. Úgy látták, hogy van rá érdeklődés és egyetértettek abban, hogy folytatni fogják az elkövetkezendő években is. Az idei események közül a következő a napokban várható, amikor is megrendezésre kerül a Biip Halloween Party, amelyre ezúton is szeretettel meghívják Bordány apraját-nagyját, hogy együtt kapcsolódhasson ki október 31-én 15:00 és 19:30 között. Lesz „Halloween Just Dance” és jelmezverseny, amelynek győzteseit megjutalmazzák. A legmerészebbek kipróbálhatják bátorságukat az elvarázsolt szobában és végig borzonghatnak egy izgalmas rajzfilmet is. A belépő egy tányér sütemény. Az év hátralévő részében a legnagyobb rendezvényeiknek a már évek óta megrendezésre kerülő Szent István téri Adventi hétvégék és a jótékonysági vásár tekinthető. A programokra az általános iskola osztályai, helyi civil szervezetek, a Karitas készül vásárral, melynek bevételét saját programjaikra fordíthatják. A négy hétvége alatt megáldják az adventi koszorút, lesz Mikulás-várás, valamint a bordányi diákok és a népdalkör is műsorral készül. Az esték hátralevő részében pedig kötetlen beszélgetés, tea és forralt bor várja a kilátogatókat idén már kilencedik alkalommal.
A biip fejlesztésével kapcsolatban említésre méltó az új modern nagyképernyős televízió vásárlása és tervezik az új kanapé beszerzését is, amellyel még komfortosabbá tehetik annak nézését. Ezek az idei év két hulladékgyűjtési akciójának köszönhetően valósulhatott meg. A KUSZA pályázatot nyújtottak be új számítógépekre is, de ennek eredményei még nem kerültek nyilvánosságra. Lajkó Bálint ifjúsági polgármester és képviselői remélik, hogy minél többen látogatnak el az általuk szervezett rendezvényeikre és kapcsolódnak ki közösségi terükben az év hátralevő részében.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support