Vasárnap kora estére településünkre is elért a több mint 100 kilométer/órás viharos szél, amely az elmúlt évtizedek egyik legerősebbének tekinthetünk. Utoljára ennél intenzívebbet a 90-es évek elején mértek, amikor is több mint 150 kilométer/óra sebességgel tombolt a vihar. Az erős szél fákat csavart ki, ágakat tört le, tetőket rongált meg és ennek következtében mintegy 2-3 órás áramkimaradásnak is részesei lehettünk. Ez persze nem csak nagyközségünkben, hanem Ásotthalom, Eperjes, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szentes, Üllés és Zsombó településeken is gondot jelentett. Ekkora területen ilyen erősségű szélvihar mostanában nem volt. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése miatt a rendőrök az áramszolgáltatás visszaállításáig jelen voltak az érintett településeken.
A Vadgesztenye étterem udvarában álló több mint 30 éves nyárfa sem élte túl ezt a vihart, ugyanis rádőlt az étterem transzporterére, többek között megrongálva azt, a kerítést és egy virágos ládát is. Szerencsére a szél a fát a parkolóra borította és nem az épületre, illetve a lombozata és nem a törzse érte a gépjárművet, így azon csak kisebb károk keletkeztek. Hétfőn kora reggel az önkormányzat dolgozói megkezdték a vihar által keletkezett pusztítások eltakarítását. A közvilágítást tart a legtovább helyre hozni, de azon is teljes erővel dolgoznak az áramellátó munkatársai. Ami a legfontosabb, hogy személyi sérülésről nem érkezett bejelentés településünkről.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support