Egy-egy emléklappal köszöntöttük a nyugdíjas találkozóra megérkezett vendégeket a Faluházban október 23-án (hétfőn). Sok éve már, hogy az Orgoványi Nyugdíjas Klub tagjai ezen a napon látogatnak el hozzánk. Nekünk legutóbb a nyár elején volt szerencsénk eljutni hozzájuk. Mint mindig most is nagyon készültünk és azon voltunk, hogy minden rendben menjen és mindenki jól érezze magát. Sajnos a meghívott támogatóink közül csak néhányan tudtak részt venni a mulatságon. A találkozó kölcsönös köszöntéssel, és a Borostyán Dalkör énekes üdvözlésével kezdődött. Az ezt követő beszédemben kihangsúlyoztam az újabb és újabb klubkapcsolatok kiépítésének és egymás megsegítésének fontosságát, valamint, hogy törekedjünk a már meglévő barátságok ápolására, még ha az néha nem is olyan egyszerű. Köszönjük Gebei Attiláné Icukának, hogy Orgoványban a Bordány iránti megbecsülést és tiszteletet építi. A találkozó néhány dologban különbözött az eddigiektől, és ez nem volt véletlen. Az eseményen különleges vendégek is részt vettek, Horváth Dezső publicista író, a zsombói népfőiskola szellemi atyja. Horváth István „dalostársunk” Mindszentről nagyon szép verssel és közös nótával köszöntötte Vass Nándort, aki a közelmúltban töltötte be 78. születésnapját, és névnapját. A finom ebédet követően Kovács Gábor zenei összeállításával szórakoztatta a kedves vendégeket. Jó hangulatot hozott a tombola is. A sok nyeremény mellett egy-egy felajánlásból kapott tökkel térhettek haza az Orgoványiak.
Szeretném a végén megköszönni a Faluház vezetőjének és dolgozóinak az odaadó munkáját, valamint a támogatóink adományait. Továbbá hálával tartozunk az Önkormányzatunknak is, hogy ilyen környezetben lehetünk, és hogy mindenkor számíthatunk segítségükre.
Október hónap az idősekről szól, ilyenkor a figyelem jobban rájuk irányul. Úgy érzem, hogy ez a találkozó is ezt bizonyította. Számtalan sikeres rendezvényünk után már egy újabb összejövetelre készülünk. Támogatóink voltak: Supicz József Orgoványból, Nagyapáti Károly és Károlyné Klárika a Vadgesztenyéből, Zádori Imre bácsi, nyugalmazott alpolgármester, Gyuris Tibor egyéni vállalkozó, Kádár Német Lajos Zsombóról, Masír János, és a Nyugdíjas klubunk tagjai közül többen, Veszelka Mihályné, Vass Nándor, Börcsök István, Gallai Andrásné és Lajkó Sándorné, Börcsök Antal Zoltánné, Soós Dezsőné.

 

Szalai Antal nyugdíjas klub vezetője