Egy-egy emléklappal köszöntöttük a nyugdíjas találkozóra megérkezett vendégeket a Faluházban október 23-án (hétfőn). Sok éve már, hogy az Orgoványi Nyugdíjas Klub tagjai ezen a napon látogatnak el hozzánk. Nekünk legutóbb a nyár elején volt szerencsénk eljutni hozzájuk. Mint mindig most is nagyon készültünk és azon voltunk, hogy minden rendben menjen és mindenki jól érezze magát. Sajnos a meghívott támogatóink közül csak néhányan tudtak részt venni a mulatságon. A találkozó kölcsönös köszöntéssel, és a Borostyán Dalkör énekes üdvözlésével kezdődött. Az ezt követő beszédemben kihangsúlyoztam az újabb és újabb klubkapcsolatok kiépítésének és egymás megsegítésének fontosságát, valamint, hogy törekedjünk a már meglévő barátságok ápolására, még ha az néha nem is olyan egyszerű. Köszönjük Gebei Attiláné Icukának, hogy Orgoványban a Bordány iránti megbecsülést és tiszteletet építi. A találkozó néhány dologban különbözött az eddigiektől, és ez nem volt véletlen. Az eseményen különleges vendégek is részt vettek, Horváth Dezső publicista író, a zsombói népfőiskola szellemi atyja. Horváth István „dalostársunk” Mindszentről nagyon szép verssel és közös nótával köszöntötte Vass Nándort, aki a közelmúltban töltötte be 78. születésnapját, és névnapját. A finom ebédet követően Kovács Gábor zenei összeállításával szórakoztatta a kedves vendégeket. Jó hangulatot hozott a tombola is. A sok nyeremény mellett egy-egy felajánlásból kapott tökkel térhettek haza az Orgoványiak.
Szeretném a végén megköszönni a Faluház vezetőjének és dolgozóinak az odaadó munkáját, valamint a támogatóink adományait. Továbbá hálával tartozunk az Önkormányzatunknak is, hogy ilyen környezetben lehetünk, és hogy mindenkor számíthatunk segítségükre.
Október hónap az idősekről szól, ilyenkor a figyelem jobban rájuk irányul. Úgy érzem, hogy ez a találkozó is ezt bizonyította. Számtalan sikeres rendezvényünk után már egy újabb összejövetelre készülünk. Támogatóink voltak: Supicz József Orgoványból, Nagyapáti Károly és Károlyné Klárika a Vadgesztenyéből, Zádori Imre bácsi, nyugalmazott alpolgármester, Gyuris Tibor egyéni vállalkozó, Kádár Német Lajos Zsombóról, Masír János, és a Nyugdíjas klubunk tagjai közül többen, Veszelka Mihályné, Vass Nándor, Börcsök István, Gallai Andrásné és Lajkó Sándorné, Börcsök Antal Zoltánné, Soós Dezsőné.

 

Szalai Antal nyugdíjas klub vezetője

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support