Bordány Nagyközség Önkormányzata a napokban kapott értesítést arról, hogy a még tavasz folyamán a Belügyminisztériumhoz benyújtott, a sportcsarnok felújítására vonatkozó pályázata 20 millió forintos támogatásban részesült. Mint arról korábban már beszámoltunk 2014. nyarán az épület felújítása, festése valósult meg, de 2018. tavaszán másik nyertes forrásnak köszönhetően az épület nyílászárói is megújulnak. „Már több alkalommal próbáltunk támogatást szerezni a sportcsarnok felújítási munkálataira, hiszen mind a vizesblokkokra, mind pedig a küzdőtérre és az ott található eszközökre már régóta rá fért volna a felújítás. Örülünk annak, hogy a kitartó munka meghozta gyümölcsét és jövőre ez a fejlesztés is megvalósulhat Bordányban. Szerencsére a sportcsarnokunk jól kihasznált, a sportprogramok mellett az utóbbi időben egyre több fontos közösségi célú eseménynek is helyt tud adni, ezért is mindenképpen kiemelt volt ennek az épületnek a rekonstrukciója” – mondta el Tanács Gábor a nagyközség polgármestere.

A támogatásban részesített projektnek köszönhetően a küzdőtéren is több változás lesz. Így az iskolai testnevelő órák könnyebb megvalósítása érdekében a félpályánál egy elválasztó PVC függöny kerül elhelyezésre, így egyszerre két testnevelés órát is meg lehet majd tartani úgy, hogy a két osztály zavarná egymást, de esetlegesen két kisebb létszámú edzést is meg lehet majd így tartani. 24 db új környezetbarát és energiatakarékos LED lámpa is elhelyezésre kerül a csarnokban, amellyel jelenlegi fényviszonyok jelentősen javulni fognak, másrészt költséghatékonyabban lehet majd működtetni az új rendszert. Új vonalazás, a parketta csiszolása és lakkozása a küzdőtér újravonalazása is a fejlesztések között szerepel. Az öltözők állapota miatt is fontos, hogy nyert a pályázat. Itt a vizesblokkok teljes felújítása, csaptelepek cseréje, öltözőpadok felújítása és festés tud megvalósulni. A munkálatokra a 2017/18-as tanév végeztével, a tervek szerint 2018. nyarán kerül sor.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support