Nyolc hónapra érkeznek fiatal önkéntesek ismét Bordányba. A két huszonéves Portugáliából érkezik hozzánk.  Ema Galvão és Miguel Marques Lisszabonból érkeznek hozzánk, ahol eddig is önkénteskedtek már az ifjúsági vöröskeresztnél (Juventude Cruz Vermelha Braga).

A két önkéntes tegnap írta alá az önkéntes szerződését (képünkön), amelyben vállalták, hogy nyolc hónapot töltenek el Bordányban, ahol az ifjúsági programok szervezésében segítik majd a Bordányi Ifjúsági Információs Pont (biip) munkáját.

Első bemutatkozásuk az idei sportbálon lesz, a szombat hajnalban megérkezőket késő délután már a Sportcsarnokba várják a helyiek, hogy megismerkedhessenek az itt élőkkel, és kicsit szokják a magyar nyelvet, amelyet egyébként heti két órában tanulják majd.

A jövő hét minden bizonnyal a településsel való ismerkedéssel telik. Az mellett, hogy megkezdik a magyarnyelv-tanulást, már bepillantanak a biip mindennapjaiba is. Ellátogatnak az iskolába, óvodába, a szociális intézménybe. Felfedezik a falut, hogy tudják melyik boltokban mit érdemes megvásárolni, vagy például hol lehet ebédelni.

A fiatalok rendszeresen tartanak majd ifjúsági klubfoglalkozásokat, ami azért nagyszerű lehetőség a helyi fiatalok számára, mert sportprogramok, szabadidős programok, játékok, vagy éppen főzések alkalmával lehet megismerni önkénteseinket, és mindeközben a résztvevők minden elkötelezettség nélkül tudnak angolul beszélgetni velük, vagy egymással.

Eddig már két alkalommal érkeztek telepüklésünkre úgynevezett hosszú távú önkéntesek, akik 8-9 hónapot töltöttek itt nálunk. Közel húsz rövid távú önkéntes pedig 1-3 hónapig tevékenykedett a faluban.

Bízunk benne, hogy Ema és Miguel is jól érzik majd magukat Bordányban, és számos hasznos munkán keresztül kapcsolódhatnak be a falu közösségének életébe.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support