Nyolc hónapra érkeznek fiatal önkéntesek ismét Bordányba. A két huszonéves Portugáliából érkezik hozzánk.  Ema Galvão és Miguel Marques Lisszabonból érkeznek hozzánk, ahol eddig is önkénteskedtek már az ifjúsági vöröskeresztnél (Juventude Cruz Vermelha Braga).

A két önkéntes tegnap írta alá az önkéntes szerződését (képünkön), amelyben vállalták, hogy nyolc hónapot töltenek el Bordányban, ahol az ifjúsági programok szervezésében segítik majd a Bordányi Ifjúsági Információs Pont (biip) munkáját.

Első bemutatkozásuk az idei sportbálon lesz, a szombat hajnalban megérkezőket késő délután már a Sportcsarnokba várják a helyiek, hogy megismerkedhessenek az itt élőkkel, és kicsit szokják a magyar nyelvet, amelyet egyébként heti két órában tanulják majd.

A jövő hét minden bizonnyal a településsel való ismerkedéssel telik. Az mellett, hogy megkezdik a magyarnyelv-tanulást, már bepillantanak a biip mindennapjaiba is. Ellátogatnak az iskolába, óvodába, a szociális intézménybe. Felfedezik a falut, hogy tudják melyik boltokban mit érdemes megvásárolni, vagy például hol lehet ebédelni.

A fiatalok rendszeresen tartanak majd ifjúsági klubfoglalkozásokat, ami azért nagyszerű lehetőség a helyi fiatalok számára, mert sportprogramok, szabadidős programok, játékok, vagy éppen főzések alkalmával lehet megismerni önkénteseinket, és mindeközben a résztvevők minden elkötelezettség nélkül tudnak angolul beszélgetni velük, vagy egymással.

Eddig már két alkalommal érkeztek telepüklésünkre úgynevezett hosszú távú önkéntesek, akik 8-9 hónapot töltöttek itt nálunk. Közel húsz rövid távú önkéntes pedig 1-3 hónapig tevékenykedett a faluban.

Bízunk benne, hogy Ema és Miguel is jól érzik majd magukat Bordányban, és számos hasznos munkán keresztül kapcsolódhatnak be a falu közösségének életébe.