Méltán lehetünk büszkék iskolánk jelenlegi és volt diákjaira. Az alábbi alkotók műveit beválogatták a mórahalmi Rotary Club “Pa-pírra vetve” című szépirodalmi és képzőművészeti alkotások 2017-es antológiájába: Csillag Ágnes (13), Dudás Roland (15), Hegedűs Péter (17), Kiss Angelika (12), Tóth Izabella (12), Zádori Violetta (22). Felkészítő pedagógusok: Sándor Mónika, Hegedűsné Gyuris Katalin, Kiss János. Gratulálunk!
Sok információval gazdagodhattak a pályaorientációs est résztvevői a Sportcsarnokban, ahol 13 középiskola képviselői mutatkoztak be. Az érdekes prezentációkat és tájékoztatót követően a hetedik és nyolcadik osztályosok, a szülők és minden érdeklődő választ kaphatott kérdéseire, amelyet közvetlenül az iskola képviselőjének tehetett fel. November 17-én az alsó tagozatosok részére „foglalkozások” tematikus napot, a felső tagozatosok részére pedig pályaválasztási programot rendezünk a délelőtt folyamán. Az 5.-7. osztályosok Bordány különböző helyszínein: Faluház, könyvtár, pékség, Vadgesztenye Ifjúsági szálláshely, ISZEK, Polgármesteri hivatal ismerkedhettek meg több foglalkozással. A 8. osztályosok Szegeden az Ifjúsági Házban vettek részt pályaválasztási napon. November 20-án 14 órakor mesemondó versenyt rendeztünk az alsó tagozatosok számára. November 22-én a Simonyi helyesírási verseny helyi fordulóját rendeztük meg a felső tagozatosoknak. December 3-án a 4. osztályosok műsora volt 16:00-kor a Szent István téren. A műsor után osztályaink bekapcsolódtak az Adventi vásárba, a gyermekek által készített alkotások megvásárlásával az osztályokat támogatják. December 4-én rendeztük meg a Verses mesemondó versenyt az alsó tagozatosok számára. December 6-án iskolánkba látogatott a Mikulás. Ezúton köszönjük a szülők támogatását. December 8-án 15:00-19:00-ig Mikulás-buli volt a felső tagozatosok számára. December 18-án tanár-diák focimeccs lesz a tornateremben 15:30-tól. December 20-án 17:00-tól a bordányi Szent István templomban Karácsonyi koncert lesz tanulóink és pedagógusaink részvételével. Sok szeretettel várjuk a szülőket, családokat! December 22-én 10:30-tól lesz az iskola karácsonyi műsora a Faluházban.
A téli szünet december 23-tól január 2-ig tart. Az első tanítási nap: 2018. január 3. A hét híre, hogy közzétették a döntési listát, melynek értelmében 1 212 800 Ft-ot nyert az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HAT-17-01-2017-01124 sorszámú Határtalanul pályázata Erdélybe. Hatalmas karácsonyi ajándék ez a hetedik osztály számára!