Könyvtárunk igyekszik lépést tartani a technikai fejlődéssel és megfelelni a kor kihívásainak. A könyvtár állománya feldolgozásra került a Corvina integrált könyvtári rendszerben, a vonalkódos kölcsönzés bevezetésével a könyvek kölcsönzése pontosan, gyorsan történik, illetve az olvasók azonosítása is a kor követelményeinek megfelelve, elektronikusan megy végbe. A 2016 őszén először tesztüzemben bevezetett integrált könyvtári rendszer használatával a célunk az, hogy egy egységes adatbázis jöjjön létre a könnyebb tájékozódás és tájékoztatás érdekében. Ez jobb eligazodást tesz lehetővé, segítve ezzel az információszerzést így az olvasók akár otthonról is megkereshetik a keresett dokumentumot. Könyvtárunk online katalógusa már otthonról is elérhető az alábbi linken:

http://corvina.sk-szeged.hu/WebPac.bordany/CorvinaWeb?action=advancedsearchpage

Sőt nem csak keresni lehet a könyvtár állományában, hanem be is lehet jelentkezni az adott olvasói fiókba, ahol nyomon követhetjük aktuális kölcsönzéseinket, meghosszabbíthatjuk lejárt könyveinket, de a könyvtárban előjegyzett dokumentumainkat is láthatjuk.

Első lépéseként a fenti webcímen be kell jelentkezni a Corvina rendszerbe. Ezt nyitólapon a Bejelentkezés ikonra kattintva lehet megtenni.

Az Olvasó vonalkódja mezőbe a BORDAN szót, valamint az olvasójegy számát egybeírva kell beütni (pl. BORDAN123). A jelszó alaphelyzetben az olvasó születési dátumának utolsó négy számjegye (hónap és nap, pl. 0131)! Végül a Belépés gombra kell kattintani!

Az Olvasói adatok ikonra kattintva lehetőség van a kikölcsönzött dokumentumok lejárati határidejének online módon való meghosszabbítására.

Könyvtárunk Használati Szabályzata értelmében a könyvek kölcsönzési határideje két alkalommal meghosszabbítható.

Nem hosszabbítható meg a kikölcsönzött példány, ha:

  • azt más olvasó előjegyeztette
  • legalább két lejárt kölcsönzési idejű könyv van az olvasónál
  • a könyvtári tagsága lejárt, vagy valamilyen okból „blokkolva” van (korábbi pénztartozás, késedelem, stb.)

Ez utóbbi két esetben lehetőség van a könyvet meghosszabbítani telefonon (62/588-516), e-mailben (konyvtar @ bordany.hu) vagy a Faluház és Könyvtár facebook közösségi oldalán (https://www.facebook.com/faluhazeskonyvtar/) küldött üzenetben.

Az rendszer Adatok menüjében láthatók az olvasó személyes adatai, itt van lehetőség e-mail cím megadására, valamint a bejelentkezéshez szükséges jelszót is itt lehet megváltoztatni.

A megszokott nyitva tartás szerint várjuk olvasóinkat a könyvtárban: Hétfő: ZÁRVA, Kedd:14:00-19:30, Szerda: 08:00-19:30, Csütörtök: 14:00-19:30, Péntek: 08:00-20:00, Szombat: 14:00-19:30, Vasárnap: ZÁRVA.