A tavaly év végi ülésükön fogadták el képviselőink Bordány Nagyközség Önkormányzatának 2018. évi ülés-, munka- és rendezvénytervét. Tanács Gábor polgármester az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának 6.§-a alapján terjesztette elő a javaslatot. A munkaterv alapján az idén február 15-én ül össze a képviselő-testület. A délután öt órakor kezdődő ülésen a legfontosabb napirend minden bizonnyal a 2018. évi költségvetés elfogadása lesz. Jó hír, hogy a településen nem várhatóak adóemelések, az önkormányzat működése stabil, kiegyensúlyozott. Problémaként korábban a polgármester a pályázati forrásból megvalósuló beruházásokat említette, ahol noha 100% támogatási intenzitást sikerült elnyerni, a jelentős építőanyag áremelkedések, továbbá a béremelkedések miatt jelentősen drágulhatnak ezek a beruházások. A két éve kalkulált költségvetés tervezetek itt már sajnos nem érvényesek, szükség lehet majd külső források bevonására az önerő biztosításához.

A költségvetés elfogadása előtt településünk első számú vezetője a két képviselő testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről;valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, és az önkormányzat bizottságainak döntéseiről szóló tájékoztatóját tárgyalják majd. Napirendre kerül a civil szervezetek működésének értékelése, és ekkor döntenek a 2018. évi helyi kezdeményezések támogatásáról is. Ezen a csütörtökön várhatóan jóváhagyják a 2018. évi közfoglalkoztatási tervet is. Információnk szerint két mintaprojektben összesen tizenketten dolgoznak majd közfoglalkoztatottként településünkön. Két beszámolót is meghallgathatnak a képviselők: elsőként a Bordányi Polgármesteri Hivatal 2017. évi munkájáról, illetve az önkormányzati adóhatóság tevékenységéről, majd ezt követően a Bordány Nagyközség Települési Értéktár Bizottságának tevékenységéről.

A testületi ülések nyilvánosak, minden érdeklődőt szeretettel várnak a Faluház dísztermében!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support