Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 15-én tartotta soron következő ülését. A Faluház dísztermében megtartott ülésen minden képviselő jelen volt. A kiküldött napirendben tizenegy pont szerepelt, de az egyebek során további három témával is foglalkoztak a képviselők.

Elsőként a két képviselő-testületi ülés közötti fontos eseményekről, polgármesteri döntésekről szóló beszámolót, majd a polgármester szabadság ütemtervét fogadták el a képviselők. Ezt követően a beérkezett civil beszámolókat értékelték, majd a polgárőrség számára ítélték meg az idei támogatást, amely 700 ezer forintot jelent.

Az önkormányzati testület jóváhagyta a 2018.évi  közfoglalkoztatási tervet, elfogadták a Helyi Építési Szabályzat módosítását. A képviselők tárgyaltak még társulási megállapodás módosításáról, az óvoda szervezeti és működési szabályzatának változásáról. Meghallgatták a helyi értéktár bizottság beszámolóját, valamint döntöttek egy állami földterület megvásárlásáról is.

A képviselőtestület elé most került az önkormányzat 2018. évre vonatkozó költségvetése, ennek  bizottsági majd testületi vitáját követően elfogadta a képviselő-testület az idei büdzsét.  Bordány az idei évben 676.789.379 forintból gazdálkodhat, ezzel a bevételi és kiadási főösszeggel fogadták el a költségvetést, amely az elmúlt évek takarékos és tervszerű gazdálkodásának köszönhetően most sem tartalmaz hiányt.

Jó hír, hogy nem kerül sor adóemelésre, az önkormányzati szolgáltatások tekintetében sem történik emelés. Ezentúl a hivatali időn túli házasságkötés is ingyenes lesz azon párok számára, akik közül az egyikük rendelkezik bordányi lakcímkártyával. A képviselőtestület módosította a ravatalozó használatának díját is, ezentúl csak 15 ezer forintot kell majd fizetni annak igénybevételéért.

Az ülés végén több közérdekű ügyet is tárgyaltak a képviselők. Dr. Fodor Ákos jegyző a kerékpárút a közútkezelőnek való átadási lehetőségeiről tájékoztatta a képviselőket, itt nem született döntés. Balogh Ferenc az ivóvíz minőségével kapcsolatban kért szót. A képviselő-testület írásban keresi meg a szolgáltatót a vízminőség javítása érdekében. Kiss-Patik Péter alpolgármester a bordányi takarékszövetkezeti fiók nyitva tartás csökkenése ügyében szólalt fel. A képviselők szeretnének bővebb információt kérni a pénzintézettől, hogy mi indokolta ennek a döntésnek a bevezetését. Nagyon sok helyi ügyfélnek jelent ez problémát, ezért a képviselők szeretnék elérni, hogy újra visszaálljon a mindennapi nyitva tartás, ezért ismételten felveszik a kapcsolatot a takarék vezetésével. A képviselő-testület a tervek szerint legközelebb március végén ülésezik majd. Sok szeretettel várnak mindenkit akkor is!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support