A Bordányi Gyermek– és Ifjúsági Önkormányzat március 27-én, kedden tartotta soron következő ülését a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban. A délután hat órától kezdődő ülést Lajkó Bálint ifjúsági polgármester nyitotta meg, aki elsőként az eltelt időszak eseményeit foglalta össze. Örömmel nyugtázta, hogy számos sikeres programon van túl az ifjúsági önkormányzat, és tavaly novemberben beszerzésre került a kanapé is, amelyről korábban döntés született.

Második napirendi pontban a Bordányi Ifjúsági Információs Pont ügyeit tekintették át. A Gyifö-nek a közösségi tér működésével kapcsolatosan beleszólása van többek között a nyitva tartásba is. Figyelembe véve, hogy a működtetést időszakosan önkéntesekkel tudják megoldani, a biip előreláthatólag április 1-től a következő napokon lesz nyitva: csütörtökön 15-19 óráig, pénteken 13-20 óráig, szombaton is 15-19 óráig.

A harmadik napirendi pontban a tavaszi papír- és fémhulladék gyűjtés megszervezéséről döntöttek. Az időpont nem változott, a tavaly elfogadott programterv szerint április 14-én 8 órától várhatóan 14 óráig tart majd.  Számos feladat mellett döntöttek arról is, hogy az ifjúsági képviselő-testület a tavaszi papír- és fémhulladék gyűjtésből befolyt forrást a Morajlás fesztivál programjainak megvalósítására, helyi tehetségek elismerésére kiírt pályázat díjazására valamint új ps3 játékok vásárlására fordítja majd.

A következő napirend a morajlás programokról szólt. Az ifjúsági képviselők is részt vesznek az április végén megrendezésre kerülő képzésen. De megkezdődött a morajlás kisfesztivál szervezése is, a következő ülésen már az előadókról, programokról döntenek majd a képviselők.

Nagy várakozás övezte az ötödik napirendi pontot, amely a konditerem működtetéséről, felújításáról szólt. Az ifjúsági képviselő-testület úgy döntött, hogy a konditerem használatát továbbra is ingyenesen biztosítja a bordányiak számára. A Faluház pultján kihelyezett gyűjtőurnába azonban fogadnak felajánlásokat, amelyből a folyamatos felújítás biztosítottá válhat. A fiatalok által leglátogatottabb közösségi térbe a döntés értelmében egy új futópad megvásárlását is támogatták.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support