Tovább folytatódik a felújítási munka az Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a sportcsarnokban. A felújítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően valósulhat meg. Nagyobb arányban az iskolánál, kisebb arányban a sportcsarnoknál okoznak gondot a régi, sajnos rossz állapotú cserepek. A vélhetően az akkori gyártás során nem megfelelően tömörített vagy kiégetett cserepek ugyanis morzsolódnak, már nem lehet újra felhasználni őket. Összességében közel harminc százaléknyi régi cserepet kell majd újra cserélni. Az új cserép árát az önkormányzatnak saját forrásból kell kigazdálkodnia ami tovább feszíti az idei költségvetést.
Mint arról már korábban is beszámoltunk, sikeres pályázatnak köszönhetően az iskolában és a sportcsarnokban a nyílászárók cseréje valósulhat meg: korszerű műanyag nyílászárókra cserélik az épületek ajtóit, ablakait. Sor kerül a homlokzati hőszigetelésekre, valamint a magastető hőszigetelésére is. A pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a kazánház és a hőközpont felújítása, az épületegyüttesbe korszerű kondenzációs kazánok beépítésére kerül sor, valamint a megnövekedett energiaigények kielégítésére további, összesen 20 kWp teljesítményű napelemes rendszert is telepítenek. A TOP forrásból finanszírozott beruházás várhatóan júniusban fejeződik be, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen leáll a felújítás, ugyanis egy másik pályázatból a sportcsarnok belső terének felújítását valósítja meg az önkormányzat. Többek közt a vizesblokkok felújítása mellett a játéktér padlójának és világításának felújítására is sor kerül szeptemberig. Így már ez év végétől mindenki jó megvilágítás mellett sportolhat és szurkolhat kedvenc csapatának.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support