Idén immár huszonhatodik alkalommal került megrendezésre Bordányban a pünkösdi faluünnep, melybe számos helyi kezdeményezés, esemény került beépítésre. Május 17-én csütörtökön délután hivatalosan is kezdetét vette az öt napon át tartó Pünkösd Feszt. A megnyitóra a Szent István téren került sor, amely Tanács Gábor polgármester köszöntőjével, valamint Kakas Béla ünnepi beszédével vette kezdetét. A megnyitót követően került átadásra a díszpolgári cím. Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete idén Dr. Kovács Julianna gyermekorvosnak ítélte oda az elismerést.

A díjazott köszöntőjében elmondta: „Meglepetés, meghatottság, jó érzés öntötte el szívemet, igen, a könnyeim is kicsordultak, és bizony le kellett ülnöm, mikor polgármester úr arról tájékoztatott, hogy a képviselőtestület úgy döntött, idén a díszpolgári címet én kapom. Meghatódtam és meglepődtem, s egyben jó érzés volt arra gondolni, hogy a tisztességgel, becsülettel és nagy igyekezettel végzett munkámat elismerik, hiszen nem azért végeztem, végzem a munkámat, hogy ezért kitüntessenek. Ez a díj kiemelkedően és rendkívül értékes számomra, mert ezt a megbecsülést attól a közösségtől kapom, akik jól ismernek, akik számára nyitott könyv vagyok, hisz évtizedek óta köztük élek és dolgozom.
Szerencsésnek érzem magam, hiszen egy szeretett pályán, egy szeretett szakmában dolgozhatok, amelyről már gyermekkoromban álmodtam.”Ezt követően Apraja-falván folytatódott az esemény, ahol a Multifunkcionális Ovi-Sport pálya átadására került sor. Kiss-Patik Péter alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy az új sportpályán az óvodások számos labdajáték alapjait sajátíthatják majd el, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy minél többen kezdjenek el sportolni a településen. B. Nagy László országgyűlési képviselő ünnepi beszédében megköszönte a bordányiak támogatását. Elmondta, hogy Bordány mindig is a szíve csücske volt, így a nagyközség lakói továbbra is számíthatnak segítő közreműködésére. A szalagot Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, B. Nagy László országgyűlési képviselő, Tanács Gábor polgármester, Bokros Csilla az Ovi Sport Köz-hasznú Alapítvány képviselője, valamint Lázárné Borbola Márta óvodavezető vágták át. Ezt követően az ovisok azonnal birtokba is vették a sportpályát: röplabdáztak, kézilabdáztak és fociztak is.


A Pünkösd Feszt második napján mozi napra invitáltuk a helyi és a környező települések lakóit. Elsőként egy természetfilmet a Vad Balatont tekinthették meg az érdeklődők, majd a gyermekeknek a Bűbáj herceg és a nagy varázslat című mesét vetítették. Az esti órákban a képregények szerelmeseinek a Deadpool 2-t, a rettegést kedvelőknek pedig a Hang nélkül című horror filmet játszották. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek és fel-elevenítették az egykori faluházas moziélményt.
Május 19-én szombaton, zenétől és vidámságtól volt hangos a Park tér. Ezen a napon tartotta 15. Népzenei találkozóját a Borostyán Dalkör, amely a szabadtéri sátor alatt került megrendezésre. Sok vendéget fogadhattunk akik bemutatták műsoraikat, ez-zel is emelve a nap hangulatát, valamint az ebéd majd az ezt követő mulatság sem maradhatott el. A vasárnapi program fél 10-kor a templomban az elsőáldozással kezdődött. Közben a Faluházban a Magyar Vöröskereszt területi szervezetével közösen véradásra várták a segíteni akarókat 10-14 óráig. A véradáson 70 fő jelent meg, akik közül 66-an adhattak vért. Köszönet minden véradónak hiszen ezáltal 198 emberen segíthettek! Eközben a sportcsarnokban folytak a XIV. Szabó Ferenc férfi kézilabda emléktorna mérkőzései, amin négy csapat vett részt. Az első helyet idén a Bordány hódította el, második a Kiskunfélegyháza, harmadik a Tiszaalpár lett, míg a negyedik helyen a Kiskunfélegyháza ifi csapata végzett. A Park téren motoros találkozóval és felvonulással folytatódott a programsorozat, ezt követően kerékpáros bemutatót nézhettek meg az érdeklődők. A színpadi produkciók 16:30-kor kezdődtek, először az Ádám Jenő Általános Iskola és Alap-fokú Művészeti Iskola növendékei mutatták be műsorszámaikat. A diákműsort követően venezuelai és salsa bemutatót tartott a közönségnek Maricely Raquel Fuenmayor és csapata. Őket a Deszki Néptáncosok műsora követte. Az idén is színvonalas divatbemutatót tartott Ecker Szilvi, az Essende by Ecker márka megálmodója. Modelljei segítségével pompás ruhadarabokat mutattak be a nagyközönségnek. Fellépett a Dungaree zenekar, melynek énekese a már előbbi lapszámunkban bemutatott László Gergely, a Községi Könyvtárunk könyvtárosa.

Őket követte a színpadon Pál Dénes énekes, akit több tehetségkutatóban, zenés-táncos műsorban láthatott már a közönség. A nap záró produkciója nem más volt, mint Postás Józsi akit a mulatós zene világából jól ismerhet a nagyérdemű.
A hétfői nap hagyományosan a mezei futással indult, a verseny 9:00 óra után vette kezdetét, amelyen a jó időnek köszönhetően 804 futó állt rajthoz. A futást megelőző percekben került sor a „Bordány Sportjáért“ díj át-adására, melyet idén Bálint Lászlóné vehetett át a helyi sportért végzett példamutató, lelkiismeretes munkájának elismeréseként. A futóversenyen nyolc különböző kategóriában díjazták a leggyorsabbakat. Kölyök korcsoportban a lányok közül az 1. helyezést Rácz Milana Alexa, a 2. helyezést Lippai Zselyke, a 3. helyezést Csurgó Rebeka vitte el, a fiúk közül 1. helyezett Lehel Nimród, 2. helyezett Nógrádi Dávid, 3. helyezett Szabó Csaba lett. Gyerek korcsoportban lányok közül az 1. helyezett Lehel Léna Maja, a 2. helyezett Nógrádi Blanka, a 3. helyezett Nógrádi Lilla lett, míg a fiúknál 1. helyen Hődör Dávid Zalán, 2. helyen Balogh Dominik, a 3. helyen pedig Csuka Bertold ért célba. Nebuló korcsoport lány kategóriában az 1. helyezett Tóth Izabella, a 2. helyezett Juhász Gréta, a 3. helyezett Molnár-Tóth Csenge lett, a fiúknál 1. helyen Martonosi Kristóf, 2. helyen Farkas Samu Dániel, valamint 3. helyen Csuka Marcell végzett. Junior korcsoportban a női részlegen 1. helyezett Kálmán Anita, 2. Szilágyi Réka, 3. Balogh Nikolett lett, a férfiaknál 1. helyen Rácz Gellért, 2. helyen Preda Ádám, 3. helyen Révész Bálint ért célba. Fiatal felnőtt kategória női résztvevőiből 1. helyezett Rabi Enikő, 2. helyezett Kegyes Klaudia, 3. helyezett pedig Kozma Tünde lett, férfiaknál 1. helyezett Sólya Gábor, 2. helyezett Makra Zsolt, 3. helyezett pedig Kálmán Lénárd lett. Felnőtt kategória női résztvevőiből 1. helyezett Pesti Erika, 2. helyezett Rabiné Szabó Ágnes, 3. helyezett Sólyáné Sárközi Ágnes lett, míg a férfiak közül 1. helyezett Csányi Róbert, 2. helyezett Korpa Zoltán, 3. helyen Kiss László végzett. Szenior kategóriában női részlegen 1. helyezett Balogh Magdolna, 2. helyen Farkas Anna, 3. helyen Szilágyi Perjesi Katalin végzett, míg a férfiaknál 1. helyezett Vőneki Zoltán, 2. helyezett Révész István, 3. helyezett Mucsi Sándor lett. Szépkorú kategóriában a női részlegen 1. helyezett Dobó Katalin, 2. helyezett Császár Antalné, 3. helyezett Joó Kálmán-né lett, míg a férfiaknál 1. helyezett Molnár Mihály, 2. helyezett Hajducsák László, 3. helyezett Kálmán Szilveszter lett. Legfiatalabb induló lányok részéről Gyuris Viktória, míg a fiúk részéről Császár Koppány volt. A legidősebb induló női résztvevő Fábián Lászlóné, míg a férfiak részéről Sándor György volt. Az alsós osztályok közül a legtöbb embert a 2.a osztály, a második legtöbb embert a 1. osztály, a harmadik legtöbb embert a 4. osztály mozgósította.

A felsős osztályok közül a legtöbb embert a 6.a osztály, a második legtöbb embert az 5.a osztály, a harmadik legtöbb embert az 8. osztály mozgósította a Pünkösd Feszt Mezei futóversenyén. Jutalmuk 40.000-30.000-20.000 Ft osztálypénz. Gratulálunk a nyerteseknek!
A sportcsarnokban 10 órától a IV. Börcsök József női kézilabda emléktornán felnőtt és junior kategóriában mérhették össze tudásukat a csapatok. A junioroknál az első a Zsombó, 2. a Bordány csapata lett. A felnőtteknél az első helyet a Tiszakécske csapata, a 2. helyet a Bordány, míg a 3. helyet a Kiskunfélegyháza csapata érte el.
A délutáni programok alakulásába sajnos beleszólt a természet, így a 16 órára tervezett Buke Reikon Kyokushin karate bemutatót ki kellett hagynunk a repertoárból, de bízunk benne, hogy lesz még alkalom rá, hogy megtekinthessük őket. Emiatt a műsort a Szeged Táncegyüttes Kisgöncöl gyerekcsoportja kezdte. Őket követte László Attila egy órás koncertje, mely mindenki számára lelketmelengető élmény volt. Az erdélyi származású fiatal énekes egy saját dalát Bordányosította is, a Pesten szól jól az ének című dal a Bordányban szól jól az ének szöveggel hangzott el a közönség nagy örömére.

Utána következett a Showder Klubból jól ismert Bellus István humorista, aki poénjaival bombázta a közönséget. A 2016-os X-Factor győztese Opitz Barbi követte a színpadon, aki sok tini lány példaképe, hiszen a dedikáláson is végeláthatatlan sor alakult ki azért, hogy egy fotót vagy aláírást gyűjthessenek az énekesnőtől.

Fellépett a Groovhouse zenekar is, akik mind a kicsinek, mind a nagyoknak nagy kedvencévé váltak. Az ötnapos fesztivált a New Level Empire élő koncertje zárta, akik jól megmozgatták a közönséget, mondván ülve nem lehet bulizni, így mindenkit felállítottak a székekből, majd indult az egyórás tombolás.


A Pünkösd Feszt támogatói voltak: Berkenye Cukrászda, Dankó-Vill Kft., Aquaprofit Zrt., Fóliaplast Kft., Bordány Sportjáért Alapítvány, Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, Bordányért Baráti Kör, Cifra Szoba, Club 1001, Coop Szeged Zrt., Lukács Tibor, Császár Béláné és a Generali Biztosító,Rácz Gyula Péksége, Ráczné Tanács Aranka és a Privát ABC, Rádió 88, Vadgesztenye Étterem, Stop Cukrászda, Bordány Nagyközség Önkormányzata. Köszönjük támogatóink segítségét!

A Pünkösd Feszt szervezői

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support