Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a soron következő ülését július 26-án az Apraja-falva Óvoda és Bölcsődében tartotta meg. A képviselők a testületi ülés előtt körbe néztek a bővítés alatt álló épületben. Jó hír, hogy mind a csoportszobai, mind a konyhai bővítés jó ütemben halad, a vállalkozó tartani tudja a vállalt átadási időpontot.

Az ülésen a képviselők tizenhárom napirendi pontot tárgyaltak meg. Ezen az ülésen került sor az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde 2017/2018 évi tevékenységéről szóló beszámolójának illetve munkatervének elfogadására, éppen ezért üléseztek az óvodában a testület tagjai.

Az óvodai napirendeket megelőzően elsőként a polgármester beszámolóját hallgathatták meg a képviselők a két képviselő testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről; tájékoztató hangzott el a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről. A második napirendi pontban az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosítására került sor. Tanács Gábor elmondta, hogy a 2018. évi állami normatíva változásokat kellett átvezetni a dokumentumban. Az államtól többek között szociális tüzelőanyag vásárlásra, szociális és gyermekjóléti feladatokra és gyermekétkeztetés támogatására kap többletforrást a helyi kincstár. A következő napirendi pontban az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár alapító okiratának és Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását tárgyalták és fogadták el.

A testületi ülésen döntés született a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó pályázat benyújtásáról, az önkormányzat 447 köbméter lágy lombos fajtájú tűzifára nyújt be igényt. Ugyancsak döntöttek a tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztések támogatására kiírt pályázat benyújtásáról.

A Képviselő-testület módosított a 2018. évre vonatkozó közbeszerzési tervét is, illetve elfogadta az új közbeszerzési szabályzatát. A képviselők egyhangúlag támogatták a fogászati alapellátásra vonatkozó feladatellátási szerződés módosítását. Rendelési idő 33,5 órára emelkedett, és ez alapján Hétfőn és csütörtökön 9-15 óra között, kedden 8-15 óra között, szerdán 13-17 óra között, pénteken pedig 8.30-14 óra között lesz fogorvosi rendelés településünkön.

A testületi ülés Bordány Nagyközség Települési Értéktár Bizottságának tevékenységéről szóló beszámolóval folytatódott, majd az egyebek napirendi pontban a Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító beruházásban létrehozott és aktiválható vagyon átvételéről döntöttek képviselőink, hiszen az ivóvízminőség javító program során keletkezett vagyont a társulás tagönkormányzatainak kell vagyonnyilvántartásba venni. Ezt hagyta jóvá most a bordányi önkormányzat is.

Képviselő-testületi ülésre legközelebb várhatóan szeptemberben kerül majd sor, hacsak nem lesz szükség rendkívüli ülés összehívására, amelyre azért van esély, mert elindult az önkormányzat turisztikai beruházásának közbeszereztetése. Ezzel kapcsolatosan minden bizonnyal szükség lesz határidős döntések meghozatalára.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support