Bordány Nagyközség Önkormányzata és a település minden lakója nevében Tanács Gábor polgármester úr és dr. Fodor Ákos jegyző úr 2018. augusztus 16-án, csütörtökön délelőtt köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Lajkó Mihályné Tóth Máriát. Polgármester úr virágot és kis ajándékcsomagot, míg jegyző úr Magyarország Miniszterelnöke által aláírt emléklapot nyújtott át az ünnepeltnek. Marika néni Kiskundorozsmán született 1928. augusztus 5-én.
Szerető földműves családban nőtt fel két testvérével együtt.
Már fiatal korában megszokta a fizikai munkát, a ház körüli teendőket rendszeresen végezte. Több munkahelyen is dolgozott, a helyi szövetkezet kertészetében, később Szegeden a Sörgyárban és a Délépnél is, ahonnan nyugdíjazták. Házasságából egy fia és egy lánya született, akik hat unokával örvendeztették meg. A legidősebb unoka két kisgyermeke pedig már dédunoka.
Marika néni jó egészségben éli idős napjait, lánya családja körében. Amikor teheti, kilátogat a tanyájukra. Bölcsen annyit jegyzett meg a köszöntésekor, hogy a Teremtő bizonyára azért engedte élni ennyi ideig, mert élete folyamán két ember életét is megmentette. Egyszer régi tanyaszomszédja került bajba, amikor a segítségére sietett. Másik alkalommal munkatársa karját kapta el a gépsor, melyet Marika néni leállította, annak ellenére, hogy ő nem volt gépkezelő. A lélekjelenlétének köszönhetően sikerült a végtagot megmenteni. Cselekedetével kivívta munkatársai tiszteletét, megbecsülését. További egészségben töltött boldog éveket kívánunk neki!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support