A Zákányszéki úton közel fél éves probléma oldódhat meg remélhetőleg a hónap végéig, ekkorra kapott ugyanis ígéretet az önkormányzat, hogy az Alföldvíz Zrt. szakemberei kicserélik a szennyvízcsatorna hálózat az utcában található négy csatornafedelét. A nagy forgalmú átkötő úton sajnos nem bírták a szerkezetek a terhelést és egy-egy autó keresztül haladásával hatalmas zaj keletkezik, ami miatt már jó ideje se éjjel, se nappal nem tudnak aludni az ott lakók. A nyári melegben a legtöbben nyitott ablaknál szeretnének pihenni, de a nagy forgalom, és a fedelek csattogása miatt ez szinte lehetetlen. A lakossági bejelentést követően az önkormányzat megkereste mind a korábbi kivitelezőt, mind az üzemeltetőt. Többször jelentettek garanciális hibát is, azonban az így elvégzett javítások, csak ideig óráig orvosolták a problémát.
Jó hír, hogy az egyeztetéseket követően az Alföldvíz Zrt. vállalta, hogy mind a négy problémás csatornafedelet kicseréli. Információnk szerint már meg is rendelték az új fedőket, folyamatban van az út tulajdonosának, a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek az engedélye is, akinek a hozzájárulása nélkül nem lehet ideiglenesen sem felbontani, sem korlátozni az út forgalmát. A lakók kérésének megfelelően az önkormányzat kezdeményezte erre a szakaszra sebességkorlátozó tábla kihelyezését is, hamarosan már csak maximum 40 km/h sebesség-gel haladhatnak majd itt autók, amely remélhetőleg a tempó csökkentésére bírja majd az itt áthaladókat.
Ugyancsak a nagy forgalom, elsősorban a kamionok miatt nem tudnak pihenni a Kossuth utca lakói sem. Az éjszakai órákban többször rengeteg kamion száguld végig a Szegedet Kiskunhalassal összekötő úton. Szerencsére itt az aknafedők nem pont az autók haladási nyomvonalában kerültek elhelyezésre, így az autók motor- és kerékhangjához csak a szerelvények csattogása társul. A forgalom lassítása, illetve a sokszor indokolatlanul nagy kamionforgalom csökkentése érdekében az önkormányzat a Szegedi Rendőrkapitányság segítségét is kéri.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support