Szeptember 3-án hétfőn reggel nyolc órakor hivatalosan is megkezdődött az új tanév az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Szegedi Tankerülethez tartozó közoktatási intézményben 244 diák kezdte meg tanulmányait, összesen 12 évfolyamon tanulnak majd a bordányi nebulók.
Az épület energetikai korszerűsítése még folyamatban van, jelenleg már csak a külső homlokzat szigetelésének javításán dolgoznak a szakemberek, a belső munkákkal sikerült időben végezniük, így semmi akadálya nem volt annak, hogy megkezdődhessen a tanítás az épületegyüttesben. Jelenleg a mű-szaki átadás során észlelt hibák javításával foglalkozik a kivitelező.
Bordány Nagyközség Önkormányzata összesen közel 105 millió forint pályázati pénzt költött a korszerűsítésre. Új nyílászárók kerültek beépítésre, és az idei télen már környezetbarát, energiatakarékos kazánokkal valósulhat meg a fűtés. A Bem utcai épületre is napelemek kerültek, így az egész épület energiaszükségletét fedezni tudják a napenergia hasznosításával. A teljes épület további födém és homlokzat szigetelést kapott, így a jelenleginél közel 30%-kal kevesebb energiát használnak majd el a fűtésre, illetve nyáron is nehezebben melegszik majd fel az épület.
A sportcsarnokot ebben a hónapban még nem tudják használni a diákok, ott ugyanis az energetikai felújítás mellett plusz forrásból további fejlesztéseket valósít meg az önkormányzat. A küzdőteret elválasztó függöny már beépítésre került, jelenleg a vizesblokkok felújításán dolgozik a nyertes kivitelező.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support