Idén is megrendezésre került Bordányban a nagysikerű Kecskeverseny és Helyi Ízek Fesztiválja. A rendezvényt a Bordány Ifjúságáért Alapítvány támogatta. A versengés délelőtt 9 órakor vette kezdetét, melyen összegyűlt a község apraja-nagyja. Több mint 29 csapat főzött jó hangulatban a fesztiválon. Ezek között voltak az iskolai osztályközösségek tagjai (osztályok, pedagógusok és szülők), a helyi egyesületek, az önkormányzat intézményeinek dolgozói és a testvértelepülések meghívottjai is. A rendezvényen már megszokott módon 3 kategóriában mérkőzhettek meg a gasztronómia szerelmesei. Bográcsos ételek, grillen és tárcsán sültek és kecskehúsból készült ételek kategóriában mérték össze főzőtudományukat a nevezett csapatok. A zsűri tagjai között volt Tóth Mihály, a szegedi Szent István Étterem és Borozó mesterszakácsa, Simon Zoltánné az iskola volt igazgatónője és Arany János a Délmagyarország újságírója, gasztroblogger.
Bográcsos kategóriában első helyen végzett a KÖJÁL csapata, második helyet szerzett a 3. b osztály és harmadik lett a Dettai öregfiúk legénysége. A grillen és tárcsán sült ételek kategóriában szoros versenyben a Bordányi öregfiúk csapata álhatott a dobogó legfelső fokára, ezt követte a 2. osztály gárdája, a harmadik helyet pedig a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet kollektívája szerezte meg. A kecskehúsból készült ételek kategóriában külön-díjat kapott a 7. a osztály. Grill legszebb tálalás díjat vehetett át az ISZEK csapata és Bográcsos legkülönlegesebb étel különdíjat kapott a Vidám szakácsok Detta gárdája.
Ezen a napon Osztályharcot is hirdettek a szervezők. Az Ádám Jenő Általános Iskola növendékei és a diákok szülei csaptak össze a nap folyamán vala-mint Csóka csapata is kipróbálta magát a feladatokban. Volt, aki a kecskefejésben, káposztadobásban, káposztacipelésben vagy éppen a zöldségfigura készítő versenyben volt a legjobb, de beleszámított a végeredménybe az ezen a napon megrendezett főzőverseny eredménye is. Extra pontokat szerezhettek még az osztályok a fémkecske akadályversenyen, a kecske totóban, az aszfaltrajzversenyen és a kecsketejivó versenyen is. A nap legjobban várt versenyszáma a kecskefutam volt, melynek idén kiemelten fontos szerep jutott. A kialakult pontegyezések miatt egy második futamra is sor került, mely véglegesen eldöntötte a díjak sorsát. Az alsósoknál az első helyet a 4. b osztály szerezte meg, melyet a szervezők vadasparki kirándulással jutalmaztak. A 6. a osztály lett a felsősök közül a legjobb csapat, ők egy alsómocsoládi kirándulással lettek gazdagabbak. A második helyet szerzők 15 ezer-, míg a harmadik helyen végzők 10 ezer forinttal gazdagodtak mindkét kategóriában. Második lett az alsósoknál a 3. b osztály, a felsősöknél pedig a 7. b osztály. A harmadik helyet az alsósoknál a 4., a felsősöknél pedig a 6. b. osztály szerezte meg. Gratulálunk minden csapatnak!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support