2018. szeptember 14-16. között Gyenesdiásra látogattak el a bordányi Gyermek- és ifjúsági Önkormányzat képviselői: Bálint Hanga Rea, Valkár Anna, Vida Patrícia és Barta Dániel. A háromnapos kirándulás során Tanács Gábor polgármester úr és Masír Norbert ifjúsági referens irányította a munkát, mely során a Gyifö kidolgozta Bordány Nagyközség új, gyermek- és ifjúsági stratégiáját, mely előreláthatólag egy tízéves terv lesz. Erre többek között azért volt szükség, mert 2016-ban Bordány elnyerte az UNICEF Gyermekbarát Település díját, és a nyertes önkormányzatok többek között vállalták pályázataikban azt, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal karöltve dolgozzák ki a település gyermekjogi stratégiáját. Ennek keretein belül a hétvégén meghatározták, hogy melyek azok a fejlesztések, amelyek már megvalósultak, és melyek azok, amire a nagyközségben élő fiataloknak szüksége van, valamint segíti helyben maradásukat. A képviselők munkáját segítette továbbá Gyuris János sajtómunkatárs és Dávidházi Nikolett hallgató. Az ifjúsági stratégia kidolgozásán túl a Gyifö meghatározta jövő évi, 2019-es költségvetését is.
A feladatok ellátása mellett csapatépítésre is szorítottak időt: a szombat reggelt egy könnyed túrával indították; Gyenesdiáson ellátogattak a Patrona Hungariae-szoborhoz, mely egy fokozottan védett, természetvédelmi területen található dombtetőn áll, így remek kilátást is biztosított a Keszthelyi-öbölre a csapatnak. Vasárnap ellátogattak Balatonedericsre a Csodabogyós-barlangba, amely a Keszthelyi-hegység peremén nyílik, és Magyarország 9. leghosszabb barlangja. Az overálos barlangtúra során egymást segítették a sokszor csúszós, sötét, egyenetlen terepen. A 4 órás túrán kiderült, hogy nagyon jól össze tud dolgozni a csapat. A kirándulásuk tehát minden szempontból sikeres volt, ráadásul remek élményekkel gazdagodtak, így újult erővel tudnak ismét azon dolgozni, hogy a településen élő fiatalok jól érezzék itthon magukat.
Vida Patrícia ifjúsági alpolgármester

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support