Egy kellemes őszi napsütötte szombati napon, október 13-án az Idősek Világnapja alkalmából Bordányban találkoztak az “Életet az Éveknek” Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesületének tagjai. Az eseményen a 22 klubból több mint 140 fő képviseltette magát. Szalai Antal, a megyei Egyesület elnöke köszöntő szavaiban az esemény fontosságáról számolt be és kiemelte, hogy amellett, hogy mennyire jelentős megemlékezni az egyre nagyobb számot képviselő idősekről, arra is figyelmet kell szentelni, hogy sokan élnek otthon magányosan, zárkózottan. Így az eddigieknél is jobban össze kell tartaniuk az ezeket az embereket segítő csoportoknak, egyesületeknek. Ezt követően Tanács Gábor polgármester úr kifejtette, hogy mennyire örül annak, hogy településünkön ilyen jellegű megmozdulások vannak és reméli, hogy ez a jövőben sem lesz másképp. A családias hangulatú eseményen 31 nyugdíjast jutalmaztak meg a nagyon nagy és önzetlen segítségéért. Nagyközségünk nyugdíjas klubjából elismerő oklevelet és ajándékot kapott Börcsök István és Szabó Andrásné. A szenior korúak egy emléklap kíséretében ugyancsak hálájukat fejezték ki Tanács Gábor polgármester úrnak és Börcsök Roland intézményvezetőnek a több éven keresztül nyújtott  támogatásukért.
A rendezvényt a tavasszal elmaradt XX. DKMT Regionális Fesztivál műsorainak bevonásával színesítették, amely a jól felkészült fellépőknek köszönhetően nagyon nagy sikert aratott és remek hangulatot biztosított minden résztvevő számára. A finom ebédről a Vadgesztenye Étterem dolgozói gondoskodtak, amelyet egy zenés táncos mulatozás követett.
Az eseményt a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Idősügyi Tanácsa és a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai támogatták.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support