Január 5-én, szombaton kezdetét vette a Start 2019 Kupa sorozat Bordányban. A Bordány Sportkör szervezésében megvalósuló eseményen elsőként az U12-es korosztályok csapatai mérkőztek meg a kupáért. A nevező nyolc csapat között volt a DAFC Szeged, a Kiskőrösi LC és egyesületünk két-két gárdával, valamint a kecskeméti SC Hírös-Ép és a vajdasági AFK Ada is elindult az év eleji utánpótlás viadalon. A csoportkör már több szoros összecsapást is hozott, de a két helyosztón is csak egy gól döntött. „Piros” csapatunknak – amely több 2008-as és 2009-es játékossal állt fel – elsődleges célja a rutinszerzés volt. Ők a nyolcadik helyen végeztek. „Fehér” együttes játékosai a bronzérmet szerezték meg. A Start 2019 Kupa U12-es korosztályának küzdelmeit végül az SC Hírős-Ép Kecskemét gárdája nyerte meg, miután a döntőben 4-2-re verte a Kiskőrösi LC „Piros” garnitúráját. Január 6-án, vasárnap is folytatódott a kupasorozat, ekkor a női U18-as csapatok küzdöttek meg a Start 2019 Kupáért. A hat csapatos viadalon a SZEOL SC, a Szentesi Kinizsi, a Székkutasi TC, a Kiskőrösi LC és két bordányi együttes képviseltette magát. A csoportküzdelmeket a Foliaplast-Bordány SK „Fehér” és a Szentesi Kinizsi gárdája nyerte meg, az elődöntő másik két résztvevője a Székkutasi TC és a Foliaplast-Bordány SK „Piros” csapata volt. A sorsolás szeszélyének köszönhetően a két bordányi együttes egymás ellen játszotta az elődöntőt, itt egy góllal a világosabb mezes különítmény nyert és jutott a döntőbe, míg a másik ágon a Székkutas diadalmaskodott a Szentes ellenében. A bronzmeccs döntetlennel zárult, a büntetőpárbaj viszont a Szentesnek sikerült jobban, így ők szerezték meg a harmadik helyet, a bordányi „Piros” csapat negyedik lett. A döntő végig kiélezett helyzeteket hozott, ugyanis a félidőben még a Székkutas vezetett, de a második félidei jobb játékának és helyzet kihasználásának köszönhetően a Foliaplast-Bordány SK „Fehér” együttese 2-1-re nyert, így megszerezte a Start 2019 Kupát.
Most hétvégén sincs megállás, szombaton 8:30-tól az U13-as csapatoké, míg vasárnap reggel fél kilenctől az U19-es gárdáké a terep. A részletes sorsolás megtekinthető a facebook.com/bordanysk közösségi oldalon. Sok szeretettel várnak minden szurkolót mindkét nap a Bordányi Sportcsarnokba!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support