Az előzetes tervvel ellentétben már januárban összeült Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. Január 21-én négy napirendet tárgyaltak a képviselők. Elsőként pályázat benyújtásáról kellett szavazniuk. A belügyminiszter hirdetett pályázatot kiegyenlítő bérrendezési alap támogatására, amelynek be-nyújtási feltétele volt, hogy testületi határozat szülessen az ügyben még a benyújtási határidő, azaz január 25-e előtt.
A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása a december 13-i társulási tanácsülésén döntött arról, hogy a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ szociális étkeztetés szociális konyha feladatait kiegészíti a népkonyha szociális alapszolgáltatási feladatellátási formával és Ásotthalmon, Mórahalmon, Zákányszéken, Öttömösön és Pusztamérgesen kérelmezi a szolgáltatói nyilvántartás módosítását március 1-től. A döntés miatt a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása társulási megállapodásának módosítása is szükségessé vált, ezt hagyta most jóvá a bordányi testület is.
A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. (Vtv.) törvény 44/C. § alapján a települési önkormányzat köteles a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, közszolgáltatást szervezni és fenntartani. Bordányban az Önkormányzat által 2014. január 1. napján megkötött közszolgáltatási szerződés alapján folyik a közművel össze nem gyűjtött háztartási szennyvíz elszállítása. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a szolgáltatást továbbra is Arany János sándorfalvi egyéni vállalkozóval végezteti el. A megkötött szerződésben kisebb módosításokra került sor, illetve 2023. december 31. napjáig meg is hosszabbították.
Végül a Településkép védelméről szóló rendeletet is megalkották és elfogadták a képviselők.
A képviselő-testület soron következő ülésére február 14-én kerül majd sor. A napirendek közül a legfontosabb minden bizonnyal az idei évi költségvetés tárgyalása, illetve elfogadása lesz.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support