A Faluház és Könyvtár valamint a Bordányi Ifjúsági Információs Pont több digitális eszközhasználatot fejlesztő tanfolyam megvalósítását tervezi 2019-ben is.

A 65 év alattiaknak a „Digitális Szakadék csökkentése” program keretein belül tablet tanfolyamot hirdetünk a gödöllői Vezetőképző Akadémia Kft. közreműködésével. A normál tanfolyamok két hétig, azaz 2*5 napig, a gyorsított, hétvégi tanfolyamok két egymást követő hétvégén 2*3 napig zajlanak. A tanfolyamon olyan 16-65 év közötti személyek vehetnek részt, akik nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban, valamint a képzéssel egy időben hazai vagy EU-s forrásból nem vesznek részt informatikai képzésben. A résztvevők elsajátíthatják az okoseszköz (tablet) használatát, a képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, illetve a képzés során használt tabletet a tanfolyam végeztével saját használatra megkapják.

A 65 évnél idősebbeknek 2018 decemberében indult el a „Digitalizáció az aktív idősekért” program. A képzés célja, hogy a foglalkozásokon résztvevők elsajátítsák az alapvető digitális eszközök magabiztos használatát. A foglalkozások végére a résztvevők képesek lesznek interneten információkat keresni, alapvető ügyeket intézni online, közösségi médiát és videótelefonálásra alkalmas eszközöket használni. A foglalkozásokra való jelentkezésnek semmilyen előfeltétele nincs. Ez a képzési program azoknak az otthonukat elhagyni képes 65. életévüket betöltött aktív időseknek szól, akik még egyáltalán nem használtak ilyen eszközöket, de olyanok jelentkezését is várjuk, akik ugyan használják már, de mégsem biztosak tudásukban.

Amennyiben érdeklődik a képzések iránt, kérjük keresse kollégáinkat személyesen a Faluház információs pultjánál, telefonon a 62/588-516-os vagy a 30/965-0771-es telefonszámon.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support