Január 25-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Család- és KarrierPONT Bordányban, melynek fő célja a nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetése, illetve annak segítése. Az eseményen az ünnepélyes köszöntő beszédeket követően Dr. Bene Tamás a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének elnöke, Sánta János a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület projektmenedzsere és Börcsök Roland az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár vezetője ünnepélyesen átadták a Faluházban kialakításra került központot, melyet állófogadás követett. Amíg a gyerekek játszhattak, a felnőttek tanácsadásokon vehettek részt. Délután 5 órától pedig a Csiga Duó szórakoztatta a résztvevőket. A Család és KarrierPONT egy olyan hely, ahol gyermekbarát környezetben, segítőkész tanácsadók együttműködésével egyénre szabott megoldásokat keresnek azoknak, akik a gyermekvállalás vagy hosszas betegápolás után szeretnének újra bekapcsolódni a munka világába. A KarrierPONT célja a térségi munkaerőpiac releváns szereplői közötti együttműködés segítése is, amely egyaránt erősíti a keresleti és kínálati oldalt.
A jövőben tanácsadásokkal, előadásokkal, képzésekkel, workshopokkal várják majd a Mórahalmi járás területéről érkező ügyfeleket településünkön. Február folyamán ingyenes életvezetési és jogi tanácsadás indul. Február 18-án pedig a cégkapu használatáról és szabályairól, bevallás tervezetekről, adó 1 %-ról, és elektronikus ügyintézésről szóló ingyenes előadásra várják az érdeklődőket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support