Bordány Nagyközség Önkormányzata minden évben díszpolgári címet, és a településért végzett munkáért kitüntető címeket adományoz, amelyeket községünk ünnepén, ünnepélyes keretek között adnak át a díjazottaknak. A kitüntető címek adományozásával fejezik ki a nagyrabecsülést azok iránt, akik gazdasági, tudományos, kulturális vagy egyéb téren kifejtett tevékenységükkel a nagyközség lakossága, a település hírnevének öregbítése érdekében huzamosabb időn át példamutató eredményességgel munkálkodtak. A Díszpolgári cím, illetve „Bordány Községért” emlékérem adományozásáról szóló rendelet szerint cím adományozására javaslatot tehetnek a képviselő-testület tagjai, a képviselő-testület bizottságai, az önkormányzati intézmények, és Bordány község lakosai is. Az adományozásra vonatkozó, indoklással ellátott javaslatokat a Faluház információs pultjánál elhelyezett gyűjtődobozba lehet bedobni. Amennyiben javaslatot kíván előterjeszteni, kérjük azt legkésőbb május 27-ig tegye meg, vagy elektronikus üzenetben küldje meg a tanacs.gabor@bordany.hu e-mail címre! A díszpolgári cím emlékplakettből, oklevélből és Szent István szobrának kicsinyített másából áll. Az emlékplakett 12 cm átmérőjű bronzérme, amelynek előlapján Bordány címere látható, hátlapján a cím viselőjének neve és az adományozás időpontja olvasható. Az oklevél díszes kivitelben készül, rajta a képviselő- testület határozatának szövege és a község pecsétje.
Évente négy emlékérem adományozható, amelyből egyet-egyet kap a bordányi közszolgálati szféra, a bordányi civil szféra, a bordányi gazdasági szféra és a nem bordányi bel- és külkapcsolati szféra elismert képviselője. A „Bordány Községért” elismerés bronz emlékplakettből, oklevélből és tárgyjutalomból áll. Az emlékplakett 10 cm átmérőjű bronzérem, amelynek előlapján Bordány címere „Bordány Községért Emlékérem” felirattal, hátlapján Démétér a földből sarjadó növényi élet istennője látható. Az oklevél díszes kivitelben készül, rajta a képviselő-testület határozatának szövege és a község pecsétje található.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support