Szombaton sikeresen lezajlott a Kulturális és Szabadidős Egyesület és a Bordányi Gyermek-és ifjúsági Önkormányzat Morajlás Ifjúsági Fesztiválja a Park téren. A programba több más a fiatalokkal foglalkozó szervezet is bekapcsolódott, többek között az Új Nemzedék Központ, valamint az Alternatíva Egyesület sátras megjelenéssel színesítette a programot. Az est sztárvendége a The Biebers volt. Puskás Petiék jóval a koncert előtt érkeztek a településre, így a fellépés előtt még arra is volt idejük, hogy focimeccset játszanak a helyi fiatalokkal. A meccs eredményére pontosan senki nem emlékszik.  Az a hír járja, hogy Biebersék a zenében azért jobbak, mint a fociban. A Bordány Sportkör utánpótlás válogatottjának tagjai közül ketten pedig most is megvillantották tehetségüket, Tanács Olivér és Vas Nimród többször uralták a pályát. Olyan nagyszerű produkciók tették egésszé a nap programját, mint a Musicbangers, Lukács Gergely slam-poetry előadása, az üllési Rézhúros Banda és a Fonó Néptáncegyüttes. Egy-egy táncos produkcióval színpadra léptek zákányszéki és szatymazi fiatalok is. Az ifjú tehetségek elvarázsolták a közönséget. Mindkét csoport kreatív és egyedi koreográfiát tervezett és adott elő, összeszokott mozgásukkal magukra vonva a parkban lévő fiatalok tekintetét.

Az este programját a Kjartan and the Hét Hat Club koncertje zárta. Az együttes a legkülönfélébb népi zenék pörgős, bulizós átiratát játszotta, amely jó talpalávalónak bizonyult, a közönség késő estig örömmel ropta a táncot.

A rendezvényen készült fotók között a Bordányi Ifjúsági Információs Pont közösségi oldalán böngészhetnek.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support