Településünk képviselő-testülete július 11-én reggel fél nyolckor tartott rendkívüli ülést a Községházán. Az ülést azért hívta össze Tanács Gábor polgármester, mert több pályázat benyújtása miatt azonnal dönteniük kellett képviselőinknek.

Első napirendként arról született döntés, hogy az önkormányzat az „Ős- Bordány” régészeti park megvalósítása érdekében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati kiírására ismételten pályázatot kíván benyújtani Mint ismeretes, a képviselő-testület még a június 11-én megtartott rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a park megépítésére kiírt korábbi közbeszerzést eredménytelennek nyilvánítja, mivel az önkormányzat pótfedezetet sem saját, sem egyéb forrásból nem tud biztosítani, a rendelkezésre álló fedezet összegét nem áll módjában megemelni és így a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel. Az új pályázat már az emelt összegű igényt tartalmazza majd, amennyiben ismét támogatás kap az elképzelés reményeink szerint önkormányzati önerő nélkül valósulhat meg a beruházás. 

A második napirendben a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatására kiírt pályázat benyújtását kezdeményezte a testület. Úgy döntöttek, hogy a maximálisan igényelhető 393 m3 lágy lombos fajtájú tűzifára nyújt be igényt az önkormányzat, biztosítva  a kötelező önerőt. Sikeres pályázat esetén az önkormányzat a rászorulóktól sem az önrész, sem az igen magas szállítási költség ellenére sem fog ellenszolgáltatást kérni.

A harmadik napirendi pontban döntés született arról, hogy egy az önkormányzat és az NKM Mobilitás Kft. közötti megállapodás keretében az elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, álló kivitelű töltő oszlopot létesítenek a Faluház parkolójában. A testületi ülésen elhangzott, hogy a Bordányban létesítendő töltőállomást a finn Ensto gyártja majd. A cégről tudni kell, hogy az egyik legmegbízhatóbb termékcsalád fejlesztője és gyártója, sok éves tapasztalattal, a világ vezető e-mobilitás szolgáltatói által használt és támogatott és ajánlott berendezésekkel, a fejlett skandináv piacon piacvezető mintegy 30%-os részesedéssel. A töltő a prémium kategóriát képviseli a váltóáramú töltőoszlopok között esztétikus, letisztult megjelenésével és magas műszaki színvonalával. A beruházás az ősz elején valósulhat meg.

A képviselő-testület tárgyalta a Vadgesztenye Étterem bérlőjének kérelmét, amelyben Nagyapáti Károlyné a konyha felújítását kezdeményezte. A testület úgy döntött, hogy a felújítás költségét a bérleti díj terhére számolja majd el a vállalkozóval. A munkálatoknak július 15. és 21. között kell megvalósulniuk.

Az energiahatékonyság növelése volt a célja az utolsó napirendi pontban tárgyaltaknak. A testület felhatalmazta a polgármestert a Park tér 4. szám alatti önkormányzati bérlakások napelem rendszerrel való ellátásának megoldására. Az árajánlatok beérkezését követően a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó cég azonnal megkezdheti a kivitelezést annak érdekében, hogy kihasználva a magas napsütéses órák számát minél több áramot tudjanak termelni az új napelemek, csökkentve ezzel a magas áramköltséget.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support