Augusztus 20-án, községünk védőszentjének, Szent István királynak napján Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök celebrált szentmisét templomunkban, majd megáldotta az új kenyeret. Az ünnepi szentmisét követően a zene nyelvén folytattuk az ünneplést a 110 éve felépült templomunkban. Mindebben segítségünkre volt a L’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia két brácsása: Bálint Ilona és lánya, Marta Mastrullo. Bár Rómában élnek, de nem feledkeznek meg családi gyökereikről, mellyel Bordányhoz kötődnek. Amikor hazajönnek, a szentmisék alkalmával mindig megörvendeztetik a híveket szép hegedű- illetve brácsajátékukkal.

Az orgonakíséreteket és az orgonaműveket Gábor Tamás és Gábor-Kneip Rita kántorházaspár játszotta, akik a bordányi, a zsombói és a szatymazi egyházközségekben végzik egyházzenei szolgálatukat.

Egyházközségünk célul tűzte ki, hogy a Győrből ajándékba kapott közel 1200 sípot felhasználja orgonánk bővítéséhez. Ünnepi hangversenyünkön a több mint 100 fős hallgatóság 109.230 Ft-tal járult hozzá e cél megvalósulásához. Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást, s kérjük a kedves olvasót is, hogy adományával segítse, a még hiányzó 8,5 millió Ft összegyűjtését, hogy templomunkhoz illő, megbízhatóan működő nemes hangú hangszerrel gazdagodhasson közösségünk. A befizetéseket a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében vagy pedig az 56900037-11081124 számlaszámon tehetik meg.

Reméljük, hogy kiváló akusztikájú templomunk egyre többször adhat majd teret a mostanihoz hasonló zenei rendezvényeknek, s egyszer majd az orgonaszentelő koncertnek is. 

(Fotó: Pino Mastrullo)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support