Az önkormányzat nem titkolt célja, hogy minél előbb szeretné aszfaltoztatni a jelenleg még földúttal rendelkező belterületi utakat. Ennek érdekében került sor önerőből ezen utak útalapjának elkészítésére. A Magyar Falu programból összesen harminc millió forint keretösszegig pályázhatnak települések belterületi útjaik karbatartására vagy felújítására. Ebből a pénzből előreláthatólag a jelenlegi burkolatlan belterületi utak kicsivel több, mint felének aszfaltozása valósulhat meg.

A pályázatok benyújtására 2019. augusztus 12. és 2019. szeptember 2. között van lehetőség. Mivel a pályázati kiírás szerint a megítélt támogatási összeget a Kincstár a Támogatói Okirat kiállítását követő öt napon belül átutalja a kedvezményezett nevére szóló, a pályázatban megadott bankszámlaszámra, így nagy esély van arra, ha a kormányzati döntés nem húzódik el nagyon, még az idén aszfalt kerülhet útjainkra.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support