Az Önkormányzat sikeresen pályázott a Belügyminisztériumhoz szociális tüzelőanyag vásárlásához kiegészítő támogatásra. A döntés értelmében összesen 220 köbméter tűzifa megvásárlására lesz lehetőség. A támogatást a nyertes önkormányzat +/- 5% elfogadott tűréshatárú, átlagosan 100 cm hosszú, 5–35 cm átmérőjű tűzifának a legközelebbi erdőgazdálkodóktól történő megvásárlására fordíthatja. Bordányba Ásotthalomról érkezik majd a tűzifa. Az igényléseket a rászorulók már most benyújthatják a polgármesteri hivatalhoz. Az ehhez szükséges űrlapot átvehetik az ügyfélszolgálati pultnál, vagy letölthetik a település honlapjáról is.

Magyarország Kormánya ötmilliárd forintot biztosított idén a szociális célú tüzelőanyag-programra. A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhattak. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás tűzifa, illetve barnakőszén megvásárlásához volt igényelhető. A nyertes önkormányzatoknak a támogatásból vásárolt tüzelőanyagot legkésőbb 2020. február 17-ig szét kell osztaniuk a rászorulók között, de a korábbi évek gyakorlatának megfelelően Bordányban már a tél beállta előtt szeretnék minden családnak eljuttatni a tüzelőanyagot.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support