Szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén rendezték meg a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt. Az OMÉK-on a község történetében először bordányi kiállítóval is találkozhattunk, hiszen a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet egy saját húsz négyzetméteres standon mutatkozott be. A négy nap során a Legjava termékcsaládot népszerűsítették a szövetkezet dolgozói. A kóstoltatókkal és programokkal színesített bemutatkozás eredménye mindenképpen pozitív lett, hiszen több százan látogatták meg a standot, sok szakmai partner is érdeklődött a bordányi finomságok után. A szociális szövetkezet eddigi munkáját két ízben is elismerték a rendezvény ideje alatt. Elsőként a Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában elnevezésű konferencia ünnepi megnyitóján vehette át Frankné Varga Katalin a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet elnöke Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár úrtól a Hagyomány és Innováció díj az agrárgazdaságban pályázat keretében bemutatott Legjava termékcsalád előállításának példamutató társadalmi innovációs tevékenységéért kiállított elismerő oklevelet.

Szombaton érkezett a következő jó hír, a szövetkezet közel háromszáz pályázó közül a legjobb tíz közé jutott a Hungaricool SPAR innovációs versenyen. Nyertesként jövő tavasztól a Legjava termékek elérhetők lesznek a magyarországi INTERSPAR üzletekben, valamint az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. jóvoltából a szövetkezet részt vehet egy 2021 évi európai élelmiszeripari kiállításon is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support