Október 3-án tartotta a 2014-ben megválasztott bordányi képviselő-testület utolsó ülését ebben a választási ciklusban. A Faluház dísztermében megtartott ülésen kilenc napirendi pontot tárgyaltak. 

Elsőként a polgármester számolt be a két képviselő-testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről. Tájékoztatást adott a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az önkormányzat bizottságainak döntéseiről.

A második napirendi pontban az önkormányzat költségvetésének módosításáról döntöttek. A módosításra a normatíva változások és a korábbi testületi döntések átvezetése miatt volt szükség, de beépítésre kerültek az időközben megnyert pályázatok is.

Ezt követően a szociális alapellátások helyi szabályozásáról szóló rendelet módosítására került sor. A rendeletben többek között szabályozták a helyi tüzelő támogatás folyósításának feltételeit. A  polgármester szociális célú tűzifa- vagy szén támogatást állapíthat meg annak a rászoruló kérelmezőnek, akinek az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kettőszáz százalékát, egyedül élő esetén pedig a kettőszázötven százalékát. 

A negyedik és ötödik napirendi pontokban az önkormányzat közreműködésével működő társulások tevékenységéről, valamint a településen közszolgáltatást nyújtó egyes szolgáltatók tevékenységéről szóló beszámolókat vitatták meg, illetve fogadták el.

A hatodik napirendi pontban a Nemzeti Földügyi Központtal megkötendő megállapodás jóváhagyásáról döntöttek. Az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan több földterületet bérel az államtól, ebben a megállapodásban a 0106/55 helyrajzi számú, rét művelési ágú és a 0144/19. helyrajzi számú szőlő művelési ágú földrészletek tekintetében állapodtak meg.

A hetedik napirendi pontban a Képviselő-testület bizottságainak a 2014-2019. év közötti tevékenységről szóló beszámolóit fogadták el, míg a nyolcadik napirendi pontban az önkormányzat 2014-2019. év közötti időszakának, ciklusának értékelését tárgyalták, illetve fogadták el. Az egyéb napirendi pontban döntés született többek között a beérkezett járdaépítési pályázatok támogatásáról, a kerékpárút Bordány-Üllés közötti szakaszának felújításáról, az Alkotmány tér és a Park tér földes útjainak útalappal való ellátásáról, és két LEADER pályázat benyújtásáról is.

Tanács Gábor a testületi ülésen megköszönte minden képviselőnek, bizottsági tagoknak, és a jegyzőkönyv-vezetőknek is az ötéves munkáját, majd a testületi ülést és a 2014-2019-es önkormányzati ciklust is bezárta.

Az új képviselő-testület majd a választásokat követő 15 napon belül alakul meg, ezt követően fogadja el munkarendjét is. Erről természetesen mi is tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support