2019. október 8-án került megrendezésre az Idősek Világnapja alkalmából a bordányi szépkorúak köszöntése a Faluházban. A rendezvényt hagyományosan Bordány Nagyközség Önkormányzata szervezte meg.

A polgármesteri köszöntő után a középső csoportos óvodások és az általános iskola tanulói szívet melengető műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket. A délután baráti beszélgetéssel egybekötött vendéglátással zárult.

 Az eseményen az alábbi történet hangzott el:

Egyszer egy ember álmodott, hogy a homokban jár, Isten mellett. Előre lépve azt látta, hogy háta mögött dupla nyomokat hagy. Az egyik az Istené volt, a másik pedig a sajátja. Az ember megértette, hogy minden lábnyom egy napot jelent az életében. Akkor megállt, és visszanézett a lábnyomokra. Azt vette észre, hogy voltak egyes szakaszok, ahol csak egy lábnyomot látott kettő helyett. Visszatekintett egész életére. Felfedezte, hogy életének abban a szakaszaiban, ahol csak egy lábnyomot látott, a legnehezebb és legszomorúbb napjai voltak. Ez nem hagyta nyugodni a férfit, és megkérdezte felőle az Urat: Te azt ígérted, hogy mindennap velem maradsz! De most, ahogy visszatekintek életemre, a legnehezebb időszakokban csak egy pár lábnyomot látok. Miért nem tartottad meg ígéretedet? Nem tudom megérteni, miért van az, hogy amikor a legnagyobb szükségem lett volna Rád, éppen akkor hagytál magamra! Isten mosolyogva ezt mondta: Kedves Fiam, szeretném, ha tudnád, hogy szeretlek téged, és sosem hagynálak el. Nézd csak meg még egyszer azokat a lábnyomokat: A nehézségeid és szenvedéseid idején enyémek voltak azok a lábnyomok. Én hordoztalak téged.

Ugye ismerősek ezek a nehéz kérdések: Miért a sok nehézség életünkben? Időnként miért nehéz az idős korban meglátni az örömet és a szépet? És a történetben benne van az egyszerű válasz: Igaz, hogy nehéz, de az úton nem járnak egyedül. Mert van Valaki, aki velünk együtt jár életünk útjain. Mindig.

Ezekkel a gondolatokkal köszöntöm az önkormányzat és a helyi intézmények nevében bordányi időseinket.

Farkasné Lippai Ágota, intézményvezető (ISZEK)

Az esemény fotóit településünk közösségi oldalán nézegethetik meg!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support