Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a november 14-ei ülésén vizsgálta felül az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát. A polgármester javaslatára kissé átalakult az önkormányzat bizottsági szerkezete. A korábbi Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság megszűnt, feladatait teljes egészében a Pénzügyi, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság kapta meg. Az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság átalakult, kissé módosult tevékenységi körrel új néven Egészségügyi, Szociális és Ifjúsági Bizottságként működik tovább.

Egy új bizottság létrehozásáról is döntöttek a képviselők. A Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottság megalakulásával előtérbe kerülnek a településen a zöldügyek.  A bizottsághoz kerül a település Környezetvédelmi programjának, a Local Agendának az előkészítése, megvalósításának felügyelete. A bizottság feladata többek közt a település környezeti állapotának folyamatos nyomon követése is. De a bizottság előzetes hozzájárulása szükséges például az erdőtelepítést eredményező önkormányzati döntés meghozatalához, az energetikai korszerűsítést eredményező programok, pályázatok benyújtásához, vagy akár a külterületi utak nyomvonalát, állapotát befolyásoló döntések meghozatalához is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support