A Kormány intézkedett az iskolák határozatlan idejű bezárásáról. A bordányi iskola bezárás miatt március 16-tól a gyermekétkeztetésben is változtatások történnek. Hétfőtől önkormányzatunk – mint a közétkeztetésért felelős – csak ebédet, és csak elvitelre tud biztosítani a diákok számára. A szülők vagy a gyerekek az ételt ételhordóban 11-13 óra között az étterem oldalbejáratánál vehetik át. Arra kéjük a szülőket, hogy amennyiben meg tudják oldani otthon az étkeztetést, az étteremtől megrendelt ebédet minél előbb mondják le, így nem kell azt kifizetniük. Hétfőre vonatkozóan vasárnap 12 óráig, a keddi naptól pedig minden megelőző nap 10 óráig a következő telefonszámon várják jelzésüket: (30) 6255542.

Az óvodai és bölcsődei ellátás a kormányzati döntés kihirdetéséig egyenlőre zavartalanul működik. Az óvoda munkatársai folyamatos és fokozott fertőtlenítésekkel és belső biztonsági szabályozókkal próbálják csökkenteni a kockázatokat. Kérjük a kedves szülőket, hogy a gyermeküket reggel az ajtóban adják át az óvodapedagógusnak, hazamenetelkor pedig ugyancsak ott várják meg, azaz ne menjenek be a folyosóra vagy az öltözőkbe! Kérjük aki meg tudja oldani, az ne vigye a gyermekét az intézménybe, előzetesen jelezze a távolmaradást az intézmény titkárságán (588-075-ös telefonszámon vagy az ovoda@bordany.hu e-mail címen). A hiányzás természetesen (amennyiben előzetes jelzés érkezett) a rendkívüli helyzetre való tekintettel igazoltnak számít. Felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben a gyermek nem vesz részt a bölcsődei, óvodai ellátásban, akkor az étkezést sem veheti igénybe, tehát annak elszállítására sincs lehetőség. Kérjük hétfőre vonatkozóan vasárnap 12 óráig jelezzék a távolmaradást annak érdekében, hogy az ebéd ne kerüljön felszámításra. Betegség esetén konzultáljon gyermekorvosával a rendelő által kiadott tájékoztatója szerint. Tünetes gyermek közösségbe ne menjen!

A Polgármesteri Hivatal folyamatosan, a korábbiak szerint tart ügyfélfogadást, azonban az ügyféltorlódás, illetve a várakozás elkerülése érdekében arra kérjük a lakosságot, hogy az 588-510-es telefonszámon, vagy a info@bordany.hu e-mail címen előzetesen egyeztessenek időpontot munkatársunkkal. Adóügyek esetén az 588-513 vagy az 588-528-as, szociális ügyek esetén az 588-514 vagy az 588-524-es telefonszámon tudnak közvetlenül beszélni az ügyintézőkkel. Kollégáink felkészültek arra, hogy az adott ügyet vagy telefonon vagy elektronikusan megoldják, így az ügyfeleknek nem kell kimozdulniuk otthonról.

A Faluház nyitva tartása hétfőtől szünetel, az ott tervezett, vagy előre meghirdetett programok későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A könyvtári kölcsönzési határidők automatikusan meghosszabbításra kerültek.

Az Integrált Szociális és Egészségügyi Központ nyitva tartása zavartalan, a gondozottak ellátása folyamatosan zajlik. A nappali ellátásban résztvevők otthonközeli ellátásban részesülnek, ami azt jelenti, hogy az étkezést csak házhozszállítással tudják igénybe venni, a napi ügyek intézésében (például gyógyszerkiváltás, bevásárlás) pedig a gondozók segítségét vehetik igénybe. Ilyen igényüket az 588-090-es telefonszámon egyeztethetik kollégáinkkal. 

Az idősek egészségének védelme érdekében fontos, hogy amennyiben megoldható a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak otthon. Betegség gyanúja esetén telefonon konzultájon házi vagy gyermekorvosával. Ha van rá lehetőségük a gyógyszerárakban, üzletekben mindig érintős bankkártyával és ne készpénzzel fizessenek. Ha nem szükséges azonnal ügyet intézniük, halasszák azt el egy későbbi időpontra, vagy próbálják azt elektronikusan megoldani, akár telefonos segítséget is igénybe véve. Ahol csak lehet a papír alapú ügyintézés helyett válasszák az elektronikus ügyintézést!

A Kormány további intézkedései a jelenlegi közleményt természetesen felülírhatják, folyamatosan kövessék nyomon információs csatornáinkat!

Kedves Bordányiak! Kérem önöket, hogy fokozottan figyeljenek egymásra. Segítsék a vírus okozta intézkedések miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülőket. Ha a szomszédságban idősek, egyedül élők laknak és úgy látják segítségre van szükségük, jelezzék azt a polgármesteri hivatal központi elérhetőségein, hogy munkatársaink intézkedni tudjanak. Fontos, hogy változtatva a napi rutinokon még inkább erősítsük meg egészségtudatunkat. Együnk még több egészséges, vitamindús ételt, mossunk a megszokottnál többször kezet, ne álljunk túl közel egymáshoz vásárlások  vagy ügyintézések során. Ahol csak lehet elektronikusan vagy telefonon intézzük ügyeinket. Fizessünk bankkártyával, kerüljük a készpénz használatát. Legyünk türelmesek egymással, és fogadjuk el az, ha valaki óvatosabb, és nem szeretne például kezet fogni. Ha nem muszáj, most ne utazzunk, ne menjünk nagyobb közösségbe. A leglényegesebb, hogy megőrizzük hidegvérünket, legyünk egymással továbbra is ugyanolyan kedvesek és elfogadóak mint eddig is voltunk! Önkormányzatunk figyelembe véve a Kormány intézkedéseit mindent megtesz annak érdekében, hogy védve közösségünk  érdekeit és egészségét minimalizálja a kockázatokat.

Tanács Gábor, polgármester

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support