A Bordányi Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvány miatt, a térség összes hivatalához hasonlóan az ügyfélfogadási rend teljesen megváltozott. Az ügyfelek telefonon, interneten keresztül tudnak közvetlenül ügyet intézni, de természetesen a személyes ügyintézésre is lehetőség van, azonban csak előre egyeztetett időpontban.

Az elektronikus felületeken továbbra is zavartalanul folyik az ügyintézés, nem tapasztalható nagyobb kiugrás az így intézett ügyek számában sem. Mind a vállalkozók, mind a magánszemélyek rutinszerűen használják a megszokott csatornákat.

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet idején az tapasztalható, hogy a legtöbben telefonon intéznek ügyet, és csak akkor kerül sor személyes ügyintézésre, ha más módon nem lehet azt megoldani. Az esetek túlnyomó részében azonban sikerül olyan megoldást találni, ami miatt az ügyfélnek nem kell bemennie a hivatalba, így a személyes ügyintézések száma napi 5-10 között mozog.

Azt gondolnánk, hogy a legtöbb személyes jelenlétet igénylő ügy elsősorban szociális jellegű. Annál is inkább, mert a nehéz helyzetben élők túlnyomó része nem tud elektronikusan beadni szociális kérelmet. A hivatalban meghonosított gyakorlat azonban szerencsére a találkozásmentes ügyintézésnek kedvez: a telefonon jelzett problémáról egy hivatalos feljegyzés készül, amely nyomán szinte azonnal megtörténik a kérelem elbírálása is. A szociális támogatások döntő többségben utalvány formájában, és postán érkeznek meg a rászorultak részére. Pénzügyi segítség megítélésénél a hivatal az átutalást részesíti előnyben. Aki nem rendelkezik bankszámlával, továbbra is igénybe veheti a pénztárat, ilyenkor is egyeztetett időpontban zajlik az ügyfélkiszolgálás. 

Személyes kontaktust leginkább az anyakönyvi ügyek igényelnek. Ez esetben is jól működik az egyeztetett időpontra való érkezés. A szakügyintéző kolléga a telefonos vagy e-mailes előzetes egyeztetésnek köszönhetően az ügyfél megérkezéséig már elő tudja készíteni az ügyet, így az ügyfél beérkezésekor már sorban állás nélkül gyorsan tud lezajlani a folyamat. Alapelvárás, hogy minden személyes találkozó esetén a hivatal munkatársai a kiadott protokoll szerint járjanak el, minimalizálva a vírus terjedésnek lehetőségét.

A hivatal ügyfélfogadási rendjének átalakítása nem jelenti azt, hogy megállt volna a belső, úgynevezett háttérmunka: az ott dolgozók ugyanúgy végzik napi feladataikat, mint korábban. Van lehetőségük arra is, hogy a munka nagy részét távmunkában végezzék. A technikai fejlesztésnek köszönhetően otthonról közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek a hivatali szerverhez, ennek köszönhetően a különböző adatbázisokhoz. A hivatalban használt kormányzati rendszeren keresztül pedig akár digitális aláírás használatával  valósulhat meg az ügymenet.

Az adatszolgáltatási határidőket viszont nehéz sok esetben tartani, annak ellenére, hogy a hivatal munkatársai mindent megtesznek ennek érdekében. Több időbe telik egy-egy szükséges dokumentum, vagy adat beszerzése, mivel a társhatóságok nagy része is átállt az úgynevezett “home office” rendszerre, amely nem minden esetben működik még zökkenőmentesen. Ugyancsak nehézkesebb egy-egy árajánlat, vagy szakmai anyag beszerzése is, hiszen sok cégnél szabadságolásokat vezettek be. Az adatszolgáltatások száma sem csökkent, az önkormányzati intézményeknek egyenlőre nincs könnyítés e téren, pedig az állami intézmények esetében már figyelembe veszik a veszélyhelyzet miatti feladattorlódást.

A fentiekből is látszik, és mégegyszer fontos kiemelni, hogy a Bordányi Polgármesteri Hivatal nem zárt be, azaz ugyanúgy folynak a napi ügyek, mint korábban. Éppen az ügyfelek érdekében került sor az ügyfélfogadási rend átalakítására, a telefonos, az elektronikus  ügyintézés előtérbe helyezésére, amellyel az esetleges sorban állást, az ügyfelek személyes találkozásainak számát, ez által a vírus terjedését próbálják a minimumra csökkenteni. 

A hivatal telefonszáma: (62) 588-510, elektronikus levelezési címe: bordany@bordany.hu. Ezeken az elérhetőségeken tud legkönnyebben kapcsolatot létesíteni a bent dolgozókkal. A polgármesteri hivatal és a bordányi intézmények ügyfélfogadási rend változásáról szóló tudósításunkat – az összes hivatali és intézményi elérhetőséggel – a Bordányi Hírek legutóbbi rendkívüli számában olvashatják el, amely mint mindig, most is elérhető digitálisan is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support