A koronavírus-betegség (COVID–19) szerencsére még nincs jelen a településünkön, de a nemzetközi helyzetet látva félő, hogy mi sem tudjuk majd elkerülni a vírust és egyszer csak megjelenik a betegség Bordányban is. Bízunk abban, hogy minél többen veszik komolyan a figyelmeztetéseket, és vigyázva magukra valamint egymásra sikerül megakadályozni a kór terjedését, a faluba való bejutását. Talán sosem lesz szükség komolyabb intézkedésekre, így akár arra, hogy az önkormányzati intézmények dolgozóit más, veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatokra kelljen átcsoportosítani, vagy esetlegesen a helyi polgári védelmet mozgósítani, de az önkormányzatnak a legrosszabb eshetőségekre is fel kell készülnie. 

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy nagyon hálás az önkormányzati dolgozóknak, amiért az önkormányzat valamennyi intézménye precízen ellátja napi feladatát úgy, hogy teljesíteni tudják a veszélyhelyzet miatti plusz feladatokat is, noha az sokszor túlórával jár. Az egészségügyi és szociális ellátás a szakembereknek köszönhetően továbbra is zavartalanul biztosítva van. Az üzletekben folyamatosan azon dolgoznak, hogy a felvásárlási hullám ellenére is minél nagyobb választékkal várják a vásárlókat. Jó látni, hogy a fokozott igények ellenére minden szolgáltatás a megszokott színvonalon érhető el a faluban, mindenki türelmes, kedves a másikkal. Köszönet érte! 

Bordányra mindig is jellemző volt az összefogás és most a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet első napja óta is sok szép példáját láthatjuk településünkön az összefogásnak, az egymást segítésnek. 

A polgármester elmondta, hogy amennyiben a veszélyhelyzet során ténylegesen is megjelenik a baj – azaz esetlegesen több vírussal fertőzött beteget találnak a falu határain belül –, minden bizonnyal sokkal feszültebb lesz a helyzet, a sokasodó feladatok ellátása során előfordulhat, hogy az önkormányzati intézmények dolgozói és a polgári védelem helyi csapata mellett önkénteseket is be kell vonni egyes tevékenységekbe.  Ebben az esetben minden további segítő és ügyes kézre szükség lesz. Azt, hogy ki miben tudna segíteni jó már most előre látni. Tehát kimondottan az önkéntes segítők feltérképezése céljából készül egy adatbázis, ahová a bordányiak kötelezettség nélkül folyamatosan tudnak regisztrálni. A jelentkezési lap még csak az önkormányzat honlapján vált elérhetővé, és máris heten regisztráltak. A honlap mellett a közösségi oldalakon, illetve a helyi újságban is megjelenik majd a felhívás. Itt olyan feladatokra lehet jelentkezni, mint például a bevásárlás, ételkihordás, ételhordók mosogatása, de keresnek önkéntes gépjárművezetőt, vagy olyan személyeket is, akik különböző fertőtlenítési feladatokat látnának el, esetleg akik ideiglenesen befogadnának háziállatot.

Amennyiben valahol hiány lesz emberből, szükség lesz külsősök bevonására, az önkormányzat a jelentkezések alapján közvetlenül és azonnal meg tudja keresni azokat, akik vállalkoznak az adott feladatra, szívesen önkénteskednek. Kérjük a gyors kapcsolatfelvétel érdekében elsősorban telefonszámukat adják meg kontaktként.

Az adatbázisba itt, ezen az űrlapon lehet jelentkezni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support